Home / Social / Transportul local din Vaslui intră într-o nouă eră: noi stații, trasee extinse, autobuze electrice și troleibuze

Transportul local din Vaslui intră într-o nouă eră: noi stații, trasee extinse, autobuze electrice și troleibuze

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba, în ședința din această săptămână, bugetul de venituri și cheltuieli al SC Transurb pe 2019. Veniturile totale prognozate pentru acest an se ridică la 6.029 mii lei, în timp ce cheltuielile totalizează 5.960 mii lei. Astfel, profitul brut prognozat de conducerea SC Transurb Vaslui pentru anul 2019 este de 69 mii lei.

SC Transurb Vaslui va beneficia din acest an de proiectul de extindere a rutelor traseelor și stațiilor pentru transportul public local, inclusiv achiziționarea mijloacelor ecologice de transport și proiectul care vizează realizarea unui depou pentru transportul public local. Cele două proiecte pe fonduri europene au o valoare estimată cumulată de aproximativ 130.000.000 lei.

Astfel, vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate.

În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stâlpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente. Totodată, pe traseele de extindere a rutelor ecologice se vor amenaja trotuare pentru călători și se va realiza un depou pentru transportul local.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: