Home / Administratie / Anchetă a Avocatului Poporului în legătură cu nefinalizarea lucrărilor la școala din Fâstâci

Anchetă a Avocatului Poporului în legătură cu nefinalizarea lucrărilor la școala din Fâstâci

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu nefinalizarea lucrărilor de consolidare a școlii din satul Fâstâci, comuna Cozmești, și condițiile în care se desfășoară cursurile. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României, privind protecția copiilor și a tinerilor.
” Cu ocazia acțiunii de promovare a Domeniului de activitate apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului, efectuată la Școala Gimnazială  <Cezar Botez>, din satul Fâstâci, comuna Cozmești, județul Vaslui, reprezentanții Avocatului Poporului au luat cunoștință de problematica nefinalizării lucrărilor de consolidare a școlii, precum și de condițiile de desfășurare a cursurilor în incinta Ocolului Silvic și a dispensarului din sat. Lucrările de reconsolidare a Școlii Gimnaziale din satul Fâstâci au fost câștigate în 2006, prin licitație, de o firmă. Deși, la vremea respectivă, lucrările au început, ulterior, șantierul a rămas blocat. De atunci, însă, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, clădirea rămânând nefuncțională până în prezent”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Au urmat diverse procese prin care firma de construcții a solicitat instanței plata din partea Primăriei comunei Cozmești, județul Vaslui, a unor sume pentru lucrări deja executate. În prezent, elevii claselor V-VIII învață în incinta Ocolului Silvic și în Dispensar, în câteva camere mici, aflate în stare de degradare, care adăpostesc câteva clase și cancelaria.
”Copiii merg la toaletă afară, într-un spațiu insalubru, fără apă curentă, iar în bănci elevii stau îngrămădiți. În noua școală, aflată în construcție în ultimii 12 ani, ar trebui să funcționeze și o școală profesională de arte și meserii, care ar putea rezolva problematica părăsirii timpurii a școlii sau a abandonului școlar din zonă, cu implicații considerabile de natură socială și economică pentru comunitate”, mai precizează comunicatul amintit. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Comuna Berezeni împădurește 285 de hectare cu bani din fonduri europene și de la bugetul național

Comuna Berezeni a lansat pe SICAP o licitație publică, ...

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Somaj tehnic: Etapele pe care trebuie să le parcurgă angajatorii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: