Google+
Home » Justitie » Polițiștii vasluieni, participanți la acțiunea Truck and. Bus

Polițiștii vasluieni, participanți la acțiunea Truck and. Bus

Săptămână trecută, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada în care a fost derulată acțiunea, polițiștii vasluieni au oprit în trafic pentru control 336 de autovehicule destinate transportului de marfă (274 erau înmatriculate în România, 10 în state ale Uniunii Europene și 52 în țări non-UE) și 277 autovehicule destinate transportului de persoane, la 81 dintre acestea fiind descoperite nereguli.

Astfel, au fost aplicate 129 sancțiuni contravenționale, 38 dintre conducătorii auto au fost amendați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru că nu purtau centura de siguranță și 58 pentru încălcarea altor prevederi legale. Alte 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru lipsa documentelor prevăzute de lege. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: