Home / Administratie / Primăria Vaslui a primit certificatul de management al calității serviciilor

Primăria Vaslui a primit certificatul de management al calității serviciilor

de Dănuț CIOBANU

Ieri, în Sala Mare a Primăriei Vaslui, a avut loc conferința de închidere a proiectului “Sistem de Management al Performanței și Calității în cadrul Primăriei Vaslui”. Proiectul european a avut o valoare totală de 423.805 lei. Obiectivul proiectului a fost instruirea profesională a unui număr de 50 de funcționari din Primăria Vaslui, în vederea creșterii calității serviciilor oferite cetățenilor.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și a avut o valoare totală de 423.805 lei, din care 8.766 lei cofinanțare de la bugetul local. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că proiectul este cel mai important program pe care l-a derulat pe cele două execuții bugetare ale Uniunii Europene.

În cadrul unei instituții, capitalul uman este cel mai important. Poți realiza ceea ce ti-ai propus dacă ai un colectiv de oameni bine pregătit. Un funcționar public are la îndemână câteva elemente pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile care îi revin. Aceste elemente țin de legalitate, de atribuțiile autorităților locale etc. Aceste servicii trebuie să fie realizate eficient, să fie îmbunătățite în timp și, nu în ultimul rând, prin transparență. Procedurile se referă la identificarea problemelor, analiză, luarea deciziilor”, a spus Vasile Pavăl.

Principalul obiectiv al proiectului a fost pregătirea profesională a unui număr de 50 de funcționari din Primăria Vaslui, în vederea prestării unor servicii eficiente pentru cetățeni.

“Cursurile s-au desfășurat pe perioada a 16 luni. Am fost și eu la două – trei etape ale proiectului, am discutat anumite probleme cu formatorii. Astăzi, la închiderea proiectului vom primi certificatul pentru sistemul de management al calității, conform standardului ISO 2001/2015. Această certificare va fi înscrisă pe antentul actelor emise de Primăria Vaslui. Formați un colectiv, trebuie să îi îmbunătățiți legăturile cu scopul creșterii calității serviciilor. Mă astept la acest lucru de azi”, a spus Vasile Pavăl funcționarilor din Primăria Vaslui.

Violeta Sergentu, directorul organismului de certificare «CertInd», a spus că proiectul a fost un succes și toți cei implicați în activitățile de pregătire s-au mobilizat exemplar: “Nu am apucat să cunosc mulți dintre dumneavoastră, dar sunteți oameni dedicați și serioși și cred că este meritul domnului primar. Este extraordinar că v-ați mobilizat iar acest stagiu de instruire vă va îmbunătăți munca. Acordarea certificatului de calitate Primăriei Vaslui va asigura satisfacții cetățenilor”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: