Home / Administratie / Revoltă la bloc! Alee de acces între blocuri, pe cale de a fi obturată cu autorizație de la Primărie

Revoltă la bloc! Alee de acces între blocuri, pe cale de a fi obturată cu autorizație de la Primărie

Revoltă în rândul locatarilor blocurilor C3 și C4 de pe strada Primăverii, în zona Gării din Bârlad, după ce firma Paloda a început să construiască un spațiu comercial care va afecta aleea de acces dintre blocuri.

După ce au observat că o echipă de constructori măsura de zor o bucată de teren aflat chiar în buza aleii de acces, conducerea Asociației de proprietari nr. 29 a făcut o sesizare la Poliția Locală. De pe 10 mai și până acum, nu a primit niciun răspuns. Câțiva locatari uimiți de tupeul celor de la Paloda, care au spart aleea cu picamerul, au dat fuga la Primărie pentru a-i aduce la cunoștință situația primarului Dumitru Boroș.

Vineri dimineață, acesta împreună cu o echipă de angajați ai Primăriei au fost la fața locului și au constatat că cele semnalate se confirmă. Dumitru Boroș le-a transmis cetățenilor revoltați că va sista lucrările de construcție a spațiului comercial pe aleea de acces, deși autorizația de construcție este dată în timpul mandatului său. Cum a fost posibilă autorizația de construcție pe o cale de acces, e greu de răspuns.

„În urma vizitei pe care domnul primar a făcut-o la noi în asociație, unde Paloda dorește să-și extindă spațiul pe care îl deține, folosind și aleea de acces, am înțeles că toate lucrările vor fi sistate. Paloda a cumpărat în 2010 un teren. Cert este că domnul primar a promis că nu le va permite se construiască pe alee și văd că muncitorii s-au conformat și nu au mai apărut în zonă. Totuși, așa cum scrie pe panoul de prezentare a lucrării, Paloda are autorizație de construcție, eliberată în iulie 2017, adică în timpul mandatului actualului primar. Nu știm ce se va întâmpla. Vom vedea pe parcurs”, ne-a declarat Maria Vânaga, administratoarea Asociației nr. 29.

”Cum a primit societatea asta autorizație de construcție pe o alee de acces? Cine și-a dat avizul și de ce?”

Reprezentanta asociației de proprietari spune că asemenea alei de acces între blocuri sunt foarte importante pentru intervenția rapidă a mașinilor ISU și a ambulanțelor. În urmă cu câțiva ani, a fost nevoie de intervenția ISU pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-un apartament aflat la etajul IV. Autospeciala pompierilor a putut intra rapid pe aleea de acces, direct din strada principală, ușurând mult misiunea și reducând timpul de intervenție.

Lăsând la o parte importanța aleilor de acces, care au fost construite cu un scop precis, unii locatari sunt convinși că lucrările vor fi reluate și finalmente, ăn ciuda opoziției lor, aleea de acces va fi obturată.

„Vom trăi și vom vedea cine a avut dreptate, noi sau domnul primar. Firma Paloda nu a început degeaba săpăturile. Cred că și ISU ar avea un cuvânt de spus, sau poate nu. Cum a primit societatea asta autorizație de construcție? Prin votul consilierilor, nu? A venit cineva să verifice care-i particularitatea terenului vândut în timpul mandatului fostului primar Constantinescu, în 2010? Din câte se pare, nu”, a opinat o locatară a blocului C3.

Dumitru Tomescu, reprezentantul SC Paloda, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. Scurt și la obiect, ne-a precizat că firma este proprietară pe teren din anul 2010.

Primarul Dumitru Boroș aflat pe străzile orașului în campanie electorală alături de partidul său, a ajuns pe strada Gării din nou, după două zile, ocazie cu care locatarii l-au luat din nou la întrebări. Edilul-șef și-a reînnoit promisiunea. Rămâne de văzut dacă promisiunile acestuia vor fi respectate sau au fost tot simple gogoși pentru votanții bârlădeni, chemați la urne la sfârșitul acestei săptămâni, la alegerile pentru Parlamentul European. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: