Home / Sanatate / Șmotru exemplar la Spitalul ”Beldiman” cu ocazia vizitei de astăzi a ministrului Sănătății, Sorina Pintea

Șmotru exemplar la Spitalul ”Beldiman” cu ocazia vizitei de astăzi a ministrului Sănătății, Sorina Pintea

Agitație mare, la Spitalul „Elena Beldiman” ieri, după ce conducerea instituției le-a adus la cunoștință angajaților că astăzi vor fi vizitați de premierul României, Viorica Dăncilă și de Sorina Pântea, ministrul Sănătății.

Majoritatea indicațiilor s-au dat la raportul asistentelor șefe, cărora li s-a pus în vedere că totul trebuie să fie impecabil astăzi, când cele două oficialități vor vizita spitalul. Premierul și ministrul Sănătății vor intra prin ambulatoriu, urmând apoi să viziteze etajul II al spitalului, unde au fost amenajate două noi compartimente – unul de nefrologie și unul de gastroenterologie.

Instrucția a început de ieri dimineață și până seara târziu în spitalul bârlădean – pe holuri, în saloane, în cabinete și băi – totul arăta impecabil. Infirmierele nu au plecat acasă până când nu au pus în practică toate indicațiile primite de la directorul medical și cel de îngrijiri. S-au șters geamurile, ca de altfel întreaga stolerie, iar paturile au primit lenjerie curată, cât mai puțin deteriorată. Prim-ministrul și ministrul sănătății nu trebuie să vadă găuri în cearceaf sau pete de diferite culori, totul trebuie să sclipească astăzi, inclusiv ținuta angajaților, în special a cadrelor medicale. Toți asistenții medicali trebuie să aibă zâmbet pe buze, ecuson cu margini albastre, iar medicii ecuson diferit, cu margini roșii, părul strâns, unghiile tăiate.

În acest fel, conducerea spitalului încearcă să-și mai spele păcatele, care, cu siguranță, au ajuns și la urechile ministrului Sănătății. Cine va intra astăzi în spitalul din Bârlad va constata cât de bine face o vizită, chiar și anunțată și cât s-a îmbunătățit decorul față de cel cu care sunt obișnuiți pacienții.

Poate că unii dintre pacienți vor dori să semnaleze celor două oficialități anumite probleme grave, cu care se confruntă de ani de zile, atunci când au nevoie de îngrijiri medicale la spitalul din Bârlad. Ar fi de dorit ca Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății să nu aibă nevoie să-și spele mâinile. Nu de alta, dar săpunul lichid folosit în toaletele din spital a provocat alergii unor cadre medicale, în ultimul timp. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Spitalul „Beldiman” angajează personal medical și de îngrijire

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: