Home / Administratie / ”Primarul Copăcel” a dat mâna cu Dorel: a plantat salcâmi sub rețeaua de înaltă tensiune

”Primarul Copăcel” a dat mâna cu Dorel: a plantat salcâmi sub rețeaua de înaltă tensiune

de Simona MIHĂILĂ

Dumitru Boroș, poreclit de internauți ”primarul Copăcel” sau ”primarul Poleială” (fiindcă cele răsunătoare realizări ale sale sunt plantările de copăcei cu care încearcă să-și poleiască mandatul) a dispus plantarea de salcâmi, exact sub rețeaua de înaltă tensiune. În asemenea locuri, de regulă, companiile de electricitate solicită defrișări, existența copacilor sub firele electrice putând duce oricând tragedii.

După ce a terminat de plantat tot felul de copăcei, chiar și pe trotuarele foarte înguste, primarul Boroș a ajuns cu acțiunea de înverzire a urbei și în cartierele de case, probabil cu raționamentul că pomii din curțile bârlădenilor nu sunt sunt suficienți.

În cartierul Mihai Eminescu, de pildă, pe o stradă din spatele liceului cu același nume, de la un capăt la altul, au fost plantați salcâmi.Toate ar fi fost bune și frumoase dacă ar fi avut și noimă, însă copacii au fost sădiți sub stâlpii de înaltă tensiune.

Boacăna ne-a fost sesizat de un bârlădean care își construiește casă în zonă și care, întâmplător, este angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice. Altfel spus, omul e specialist în rețele electrice.

„Acești salcâmi vor crea mari neplăceri și chiar incidente nedorite, odată ce vor crește. Contactul crengilor cu firele de înaltă tensiune sau doar apropierea de acestea, poate duce la crearea unui arc electric, cu efecte tragice. Poate produce incendii sau uciderea oricărei vietăți care se află în preajma copacilor. Ca să nu mai vorbim de furtuni, descărcări electrice, ce pot produce avarii care să afecteze un cartier întreg. De regulă, se procedează la defrișări în preajma liniilor de înaltă tensiune, nu la plantări de copaci”, ne-a declarat bârlădeanul care își construiește casa vizavi de șirul de puieți de salcâm.

Pentru a evita nenorocirile, copacii plantați în urma dispoziției primarului ar trebui monitorizați permanent și ajustați dacă vor atinge o înălțime periculoasă. Dar nici așa pericolul nu va putea fi înlăturat.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: