Home / Social / SC Locativa Vaslui își propune să intre pe profit în 2019

SC Locativa Vaslui își propune să intre pe profit în 2019

Consiliul Local (CL) Vaslui va adopta în ședința ordinară din această săptămână bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al SC Locativa SRL.

La capitolul venituri, suma prevăzută pentru acest an în buget este de 463 mii lei, din care venituri din exploatare de 462 mii lei. Veniturile vor fi obținute din activități de închiriere locuințe sociale, apartamente, apartamente ANL cu chirie, taxe pentru eliberări de acte și comisioane la rate apartamente etc.

La capitolul cheltuieli, este estimată suma de 382 mii lei, fonduri care acoperă toate cheltuielile necesare. Profitul brut estimat prin bugetul de venituri și cheltuieli se ridică la 81 mii lei.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL. Lunar, suma totală care trebuie încasată de Locativa Vaslui din chirii se ridică la aproximativ 32.000 de lei.

În perioada 2013 – 2017, în calitate de administrator de spații locative, Locativa SRL Vaslui a vândut 27 de apartamente ANL. Au fost cumpărate de către chiriașii din municipiul Vaslui garsoniere, apartamente cu două sau trei camere. În zona Traian, un apartament ANL cu trei camere a avut un preț de vânzare de circa 100.000 de lei. Locativa Vaslui SRL este împuternicită să vândă către persoane fizice locuințele pentru tineri destinate închirierii, construite în baza legislației privind înființarea ANL. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: