Home / Invatamant / Argint, la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, pentru un codrenist

Argint, la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, pentru un codrenist

Tudor Micu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, a obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, desfășurată în perioada 16-19 mai la Arad.

Prestația elevului bârlădean, pregătit de prof. Ion Grădinaru, a fost foarte bună, la secțiunea „C Sharp”, la care a participat, clasându-se pe locul 19 din 100 de candidați. Subiectele au fost destul de complexe, iar rezultatul obținut de Tudor este remarcabil deoarece a trebuit să învețe materia claselor a XI-a și a XII-a, deși este elev în clasa a X-a.

Tudor Micu a participat în urmă cu câteva săptămâni și la faza națională a Olimpiadei de Informatică, dar nu a reușit să obțină niciun premiu. Este, însă, hotărât ca la anul să se întoarcă cu premiul I de la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. După absolvirea liceului vrea să urmeze o facultate de informatică și să-și facă o carieră frumoasă în IT.

Lotul județului Vaslui la Olimpiada de Tehnologia Informației a fost format din 10 elevi, din care patru bârlădeni. La secțiunea „C sharp” au participat trei elevi din județ, din care doi au obținut medalii de argint – Talpalaru Andrei (clasa a XII-a) de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, care a ocupat locul 10, și Tudor Micu (clasa a X-a), iar Tudor Vieru, de la Liceul „Emil Racoviță” a obținut medalie de bronz, ocupând locul 26. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: