Home / Sanatate / Congres medical de anvergură, organizat în premieră în municipiul Vaslui

Congres medical de anvergură, organizat în premieră în municipiul Vaslui

În perioada 23 – 25 mai 2019, în municipiul Vaslui va fi organizat Congresul Național al Societății Române de Istorie a Medicinei.

La eveniment vor participa peste 80 de specialiști în domeniu din mai multe orașe ale țării precum Cluj, Satu Mare, Bistrița, Brașov, Iași, Buzău, Constanța, București, Oradea, Sibiu. De asemenea, vor participa și reprezentanți ai Institutului de Medicină «Nicolae Testemițanu» din Chișinău, Republica Moldova. Lucrările congresului vor debuta vineri, începând cu ora 9.00, în sala de ședințe a Primăriei Vaslui.

Doctorul Valeriu Lupu, membru al Societății Române de Istorie a Medicinei, a spus că este pentru prima dată când se organizează la Vaslui o astfel de manifestare.

“Aș vrea să spun pentru început că această idee de a organiza congresul la Vaslui aparține Societății de istorie a medicinei și că autoritățile locale au achiesat la această idee cu toată deschiderea. Aș putea să spun că autoritățile locale au participat efectiv în parteneriat cu noi ca să asigurăm o derulare frumoasă a congresului. Eu sunt un membru vechi al nucleului dur al acestei societăți și având în vedere bogata istorie a locului, printre altele și sub aspect medical, s-a hotărât ca acest congres să fie organizat la Vaslui”, a doctorul Lupu.

Congresul va fi împărțit pe șase secțiuni de discuție, în cadrul cărora vor fi abordate mai multe teme.

“Un simpozion va fi dedicat lui Nicolae Paulescu, cel mai mare om de știință pe care la avut România vreodată. Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la nașterea marelui savant este o mândrie că îl putem evoca la Vaslui. Va fi alocat un simpozion și pentru istoria locală medicală și farmaceutică și, desigur, medicina românească – medicină europeană și alte sesiuni de aceiași importanță. Noi sperăm ca cei care vin la Vaslui să se simtă bine. Toți sunt nerăbdători să își prezinte gândirea și realizările din ultimul an”, a mai spus Valeriu Lupu.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat rănit în zona centrului de dializă din Bârlad în urma unui accident provocat de o șoferiță imprudentă

Un bărbat de 39 de ...

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Sindicatul „Sanitas” a câștigat în instanță un proces important cu Consiliul Local Bârlad

Sindicatul „Sanitas” Vaslui a câștigat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: