Home / Social / Primarii care nu încheie la termen proiectele PNDL vor scoate bani din bugetul local

Primarii care nu încheie la termen proiectele PNDL vor scoate bani din bugetul local

de Dănuț CIOBANU

Primarii din județul Vaslui se mișcă foarte bine, în ceea ce privește implementarea investițiilor din PNDL 2. Până la această dată, toate cele 251 de proiecte sunt în anumite etape procedurale, unele obiective fiind deja recepționate. În schimb, prin PNDL1, care se derulează în perioada 2013-2019, există unele proiecte ale căror lucrări sunt întârziate. Primăriile care nu încheie la termen proiectele vor pune bani de la bugetul local pentru a finaliza investițiile.

Primăriile de la nivelul județului Vaslui s-au mișcat mult mai repede în ceea ce privește implementarea proiectelor din cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL 2) 2017 – 2020. La această dată, unele proiecte au fost deja recepționate, alte proiecte sunt în procedura de licitație publică, iar pentru alte licitații au fost adjudecate execuția și proiectarea și urmează să fie emise ordinele de începere a lucrului.

Primăria Băcești a fost printre primele UAT-uri care a recepționat unul din proiectele finanțate prin intermediul PNDL 2. Este vorba despre un drum comunal care a fost asfaltat pe o lungime de 5,6 kilometri, valoarea investiției fiind de 5,5 milioane de lei. Comuna Băcești are câștigate prin PNDL 2 cinci proiecte, care valorează în total 16 milioane de lei.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că în cadrul PNDL 2 procedurile de derulează mult mai bine decât în cazul PNDL 1.

“În cadrul PNDL 1 au rămas unele proiecte care au diverse probleme, iar toate aceste proiecte trebuie încheiate la termen. Finanțarea prin acest program se derulează în perioada 2013-2019, plus o prelungire de doi ani. Dacă investițiile întârziate nu se finalizează la termen, există riscul ca autoritățile locale să pună bani de la bugetul local pentru a termina obiectivele de investiții. Eu îmi doresc ca toate aceste sume pentru dezvoltare să fie atrase de către județul Vaslui. Primarii pot să mai depună proiecte pe infrastructură care să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții», a spus Ciprian Trifan.

Finanțare pentru 251 de proiecte

Județul Vaslui are finanțate 251 proiecte prin PNDL 2, care au o valoare totală de 860 milioane lei. Investițiile privesc reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

Printre comunele care primesc cei mai mulți bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere se numără Bogdana (7,1 milioane lei), Blăgești (6,6 milioane lei), Ciocani (6,3 milioane lei), Albești (6 milioane lei). Și Consiliul Județean (CJ) Vaslui are aprobate pentru finanțare 17 proiecte de reabilitare a drumurilor județene și a unor instituții de învățământ. Cea mai mare finanțare în valoare de 33,5 milioane lei este alocată CJ-ului pentru reabilitarea mai multor drumuri județene pe direcția Băcani – Coroiești – Bogdănița.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: