Home / Sport / Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU

Bârladul va fi mâine, 25 mai, centrul de interes al rugbyului românesc, gazda finalei SuperLigii CEC Bank care va decide cea mai bună echipă de rugby a țării. Bârlădenii ce vor fi prezenți mâine în tribunele Stadionului Municipal îl vor putea vedea pe Ovidiu Tonița în ultimul său meci din strălucita sa cariera de rugbist.

Produs al școlii bârlădene de rugby, Ovidiu Tonița, participant la cinci cupe mondiale, a ales să se retragă la 38 de ani, în plină glorie. El va juca în finala mică, în care echipa sa, CSM București , o va întâlni de la ora 11 pe Saracens Timișoara. Cele două echipe vor lupta pentru locul III. La 15.30 va începe finala mare, între echipele CSA Steaua București și CSMS Baia Mare, ambele luptând pentru locul I și cupa viitoarei campioane naționale.

Căpitanii celor patru echipe care vor susține mâine la Bârlad cele două meciuri importante au declarat în conferința de presă organizată astăzi la Primărie că speră să ofere publicului un adevărat spectacol rugbistic.

La conferința de presă, alături de căpitanii celor patru echipe au fost prezenți campionul Ovidiu Toniță, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, precum și oficialități locale.

Alin Petrache a mulțumit autorităților pentru sprijinul acordat în organizarea finalei SuperLigii, care are loc la Bârlad din inițiativa Federației Române de Rugby (FRR). Președintele FRR a menționat că pentru prima dată Steaua joacă în finala competiției și că publicul se va bucura de meciuri interesante.

Marius Dănilă, căpitanul CSMS Baia Mare, a declarat că va întâlni Steaua în finala mare, echipă pe care nu a învins-o în acest sezon competițional, dar că echipa sa speră să facă un meci bun și să valorifice această șansă.

Viorel Lucaci, căpitanul echipei CSA Steaua, a declarat: „Ne bucurăm că am ajuns în finala mare, suntem pregătiți și abia așteptăm ziua de mâine. Vrem să avem alături de noi cât mai mulți spectatori, cărora sper să le răsplătim prezența cu un meci bun.”

Echipa Saracens Timișoara nu a fost obișnuită să participe în finala mică, însă ia lucrurile ca atare: „Suntem într-o postură inedită, una cu care Timișoara nu a fost obișnuită, aceea de a se lupta pentru locul trei, nu este ceea ce am sperat în acest campionat, însă trebuie să valorificăm oportunitatea. Ziua de mâine va fi una în care vom da totul pe teren și avem încredere că cel mai bun va câștiga.”, a precizat Eugen Căpățână, căpitanul echipei.

Echipa CSM București a avut un sezon foarte bun. A cucerit două trofee, însă s-a împiedicat la final și asta a costat-o. Adrian Ion, căpitanul echipei, a precizat că se vor lupta pentru locul III, iar meciul va fi cu siguranță unul disputat, pentru că este duelul orgoliilor rănite.

Profund emoționat că va juca la Bârlad, Ovidiu Tonița, stejar cu cinci participări la Cupa Mondială de Rugby, a invitat publicul bârlădean dar și foști campioni naționali la rugby să participe la finala SuperLigii CEC Bank, ce va avea loc în orașul care l-a propulsat spre performanță.

„Am fost foarte entuziasmat când am auzit vestea, acum trei săptămâni. Programarea la Bârlad a finalelor SuperLigii CEC Bank este pentru toți bârlădenii care iubesc sportul cu balonul oval o răsplată. Sper ca faptul că mă vor putea vedea pentru ultima dată pe teren, încheindu-mi cariera exact unde am și început-o, să fie pentru ei o bucurie la fel de mare ca si pentru mine.”, a mărturisit Ovidiu Tonița, care se va retrage în Franța.

După regalul de sâmbătă al rugbiștilor seniori, duminică, tot pe Stadionul Municipal din Bârlad, vor avea loc finalele Diviziei Naționale de Juniori U18. De la ora 14, finala mică, între echipele bucureștene CS Metrorex și CT Dinicu Golescu, iar de la ora 16, finala mare, între CSS Bârlad și CS Cleopatra Mamaia.

About Simona Vasile

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: