Home / Social / Buletinele de vot pentru europarlamentare și referendum vor ajunge astăzi la primării

Buletinele de vot pentru europarlamentare și referendum vor ajunge astăzi la primării

Cele 1.336.491 buletine de vot tipărite pentru alegerile europarlamentare și referendumul de duminică vor fi distribuite astăzi către primăriile din județ de reprezentanții Prefecturii, după ce acestea au stat o săptămână sub paza jandarmeriei în sala mare de ședințe a Consiliului Județean. La scrutinul din 26 mai, sunt așteptați aproape 414.000 de oameni înscriși în listele electorale permanente.

Doar două zile ne mai despart de primele alegeri din ultimii doi ani și jumătate, în urmă cărora se vor desemna cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. În consecință, astăzi se vor distribui către cele 86 de unități administrativ-teritoriale din județ cele 1.336.491 de buletinele de vot tipărite la nivel național, aici intrând și cele pentru referendumul propus de președintele României pe tema justiției. Buletinele de vot au ajuns la prefectură în urmă cu o săptămână, fiind descărcate din mașinile cu care au fost aduse cu ajutorul jandarmilor. De altfel, aceștia au fost și cei care le-au păzit pe toată perioada depozitării în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Vaslui.

În cursul serii de sâmbătă, buletinele de vot vor fi date mai departe către președinții secțiilor de votare care, însoțiți de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi ori pompieri, le vor securiza, până duminică dimineață, în cele 536 de locații din județ în care se va exercita dreptul de vot. La nivel de județ, sunt așteptați la urne, potrivit reprezentanților Prefecturii Vaslui, un număr de 413.926 de alegători, din care mai bine de un sfert, respectiv 114.927, sunt la nivelul municipiului reședință. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. În același interval de timp, serviciile de evidență a populației vor fi deschise pentru cei care le-au expirat actele de identitate sau au împlinit vârsta de 18 ani în ziua de 26 mai. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: