Home / Sanatate / Ceva e putred la spitalul din Bârlad! Oaspeții au strâmbat din nas

Ceva e putred la spitalul din Bârlad! Oaspeții au strâmbat din nas

Vizita neașteptată a prim-ministrului Viorica Dăncilă și a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, a pus pe jar conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. În două zile s-a făcut cât nu s-a făcut în multe luni. S-a cosmetizat cât a fost posibil, dar un singur lucru nu s-a putut ascunde – mirosul pestilențial emanat de subsolul clădirii centrale a spitalului.

În urmă cu două săptămâni s-au făcut lucrări de deratizare și, din cauza temperaturilor crescute din ultimele zile, hoiturile șobolanilor au intrat în putrefacție, emanând un miros îngrozitor. Angajații spitalului, deranjați de mirosul greoi sesizat înainte cu câteva zile de vizita oficialităților, au crezut inițial că mirosul provine de la morgă, dar li s-a explicat la raportul asistentelor șefe că, de fapt, duhoarea vine de la subsol. Reporterii unor posturi de televiziune centrale dar și unii dintre membrii staff-ului celor două reprezentante ale Guvernului au simțit că ceva este în neregulă. În răstimpul de o oră și jumătate cât au așteptat finalizare discuțiilor dintre oaspeți și reprezentanți ai spitalului, toată lumea a făcut glume pe seama duhorii care plutea în aer. În momentul în care delegația guvernamentală făcea declarații de presă pe holul de la parter, mirosul a devenit tot mai supărător, spre disperarea reprezentanților spitalului, cu nasul ceva mai fin. Astfel de miasme sunt tot mai prezente în incinta spitalului, cu precădere în cabinetele, saloanele și birourile de la parter.

Până la ridicarea noii clădiri, promise de guvernanți și aflată acum la mâna primarului Dumitru Boroș, conducerea Spitalului „Beldiman” mai are de luptat cu gândacii și rozătoarele care colcăie în subsolul corpului principal. Pacienții și angajații spitalului, deopotrivă, sunt deranjați de prezența acestor vectori de transmitere a bolilor, așa că ar fi timpul ca cei care conduc spitalul dar și municipalitatea să pună la punct un plan eficient de dezinsecție, deratizare și dezinfecție și să mai renunțe la sintagma „nu putem face nimic din cauza vechimii clădirii”. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: