Home / Social / Tot mămăliga ne scapă de sărăcie. Țăranii vasluieni au semănat cu prorumb 62.627 hectare

Tot mămăliga ne scapă de sărăcie. Țăranii vasluieni au semănat cu prorumb 62.627 hectare

Cultura de porumb continuă să acopere cea mai mare suprafață de teren arabil din județul Vaslui.

În această primăvară, fermierii au notificat Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui că vor cultiva cu porumb o suprafață de 90.877 hectare. Până pe 15 mai agricultorii vasluieni au semănat cu porumb nu mai puțin de 87.776 hectare. Cea mai mare suprafață cu porumb este înființată de micile gospodării agricole, țăranii cultivând cu porumb 62.627 hectare. Alte suprafețe cu porumb sunt cultivate de societățile comerciale (21.952 hectare), societățile agricole (662 hectare) etc.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a spus că pentru campania agricolă de primăvară 2019, fermierii din județ au anunțat un program total de însămânțări care se ridică la 178.003 hectare. 

Până la mijlocul lunii mai, au mai fost semănate 157.667 hectare, ceea ce înseamnă un procent de 89%.

Astfel, s-au semănat 52.180 cu floarea soarelui, 2.416 hectare cu orzoaică de primăvară, 2.167 hectare cu ovăz, 2.728 hectare cu legume în câmp, 1.361 hectare cu mazăre, 211 hectare cu sfleclă de zahăr etc.

“În această primăvară este o suprafață mai mare de semănat, pentru că au fost întoarse unele culturi semănate în toamna anului trecut. Numai la cultura de rapiță, din cauza secetei, s-au întors peste 20.000 hectare pe care sunt cultivate culturi de primăvară. În ultima perioadă, în județul Vaslui s-au înregistrat precipitații cu cantități de până la 90 litri/metrul pătrat. În nordul județului a plouat mai mult, circa 40 litri/metrul pătrat, în timp ce în sudul județului precipitațiile s-au situat în jur de 10 litri/metrul pătrat. Prin urmare, sunt condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole de toamnă și primăvară. Ploile nu au întârziat campania de primăvară, iar fermierii au la dispoziție timpul necesar pentru a realiza toate lucrările agricole”, a spus Gigel Crudu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: