Home / Social / Un bărbat de 51 de ani, din Albești, a decedat, după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi

Un bărbat de 51 de ani, din Albești, a decedat, după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi

de Daniel MICU
Misiune contra cronometru a salvatorilor vasluieni, sâmbătă dimineață. Un bărbat de 51 de ani din satul Albesti a murit, după ce ambulanța care se îndrepta spre el nu a putut ajunge din cauza apelor și a noroiului.
Omul fost găsit inconștient, iar familia a sunat disperată la 112 si a cerut ajutor. La caz a fost dirijat echipajul TIM din cadrul SMURD Vaslui, care a rămas împotmolit în noroi. A fost necesară intervenția autorităților locale, dar și a pompierilor, care au trimis senilata, în speranța că vor ajunge la timp la bolnav.
Intre timp, o mașină de teren din zona a preluat medicul si acesta a ajuns la locuința bărbatului. Din pacate, omul era decedat.
“La fața locului a fost deplasat și un camion de la ISUJ Vaslui pentru a scoate ambulanța TIM din noroi. Autoritățile locale s-au mobilizat și ele punând la dispoziție un buldoexcavator pentru a curăța drumul și a scoate ambulanța. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziție prin intermediul autorităților locale. Din păcate, nu a mai putut face nimic pentru pacient, acesta fiind declarat decedat”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU.
Vineri seara, codul de vreme severa a vizat si judetul Vaslui. A plouat torential si a cazut grindina de 20 mm, in zona Barlad. Timp de jumătate de oră, si in municipiul Vaslui a turnat cu găleata. S-au înregistrat 47 litri/mp, iar mai multe gospodarii din suburbii au fost inundate.
Probleme au fost si pe unele drumuri. Din cauza aluviunilor aduse de apă pe sosea, DE 581, în zona Dobrina, a fost blocată circulației. Drumarii si pompierii au intervenit alături de autoritățile locale pentru a îndepărta aluviunile, astfel încât traficul dinspre si înspre Vama Albita sa fie reluat în condiții de siguranta. Și pe DN 2F, spre Bacău, circulația s a desfășurat cu dificultate, iar în trei localități, rețeaua de energie electrică a fost avariata si peste 520 de locuințe au rămas în beznă.

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: