Home / Politic / Vaslui, cea mai slabă prezență la vot din țară

Vaslui, cea mai slabă prezență la vot din țară

UPDATE Vaslui, cea mai slabă prezență la vot din țară. Trecerea orelor nu a îmbunătățit prezența la urne a vasluienilor, nici în privința alegerilor europarlamentare, nici la referendum. Dimpotrivă, județul nostru, pare să ia distanță tot mai mult de restul țării. La orele 13.00, prezența la vot pentru europarlamentare era de 14,52%. Altfel spus, au votat 60.258 vasluieni din totalul celor înscriși pe liste ( 414.957).

La referendum, tot la orele 13.00, prezența la urne a fost de 12% (49.675 de vasluieni din totalul înscrișilor pe liste)

La nivel național, prezența la urne pentru eroparlamentare era la orele 13.00 de 20,40%, iar pentru referendum, de 16,75%.

 

Dezamăgitor: La orele 11.00, județul Vaslui înregistra cea mai slabă prezență la vot, la alegerile europarlamentare, între județele din România: doar 7,77%. Dacă la ora 10.00, avea drept companie județele Suceava și Satu Mare, după o oră, cele două județe trecuseră de 8%.

Din totalul celor 414.957 de înscriși pe liste, la ora mai sus menționată își exercitaseră dreptul de vot  33.800 de persoane. Tot la orele 11.00, urna mobilă fusese solicitată de 16 vasluieni.

În cazul referendumului, județul Vaslui este tot codaș: doar 7,15% dintre votanții înscriși pe liste au votat. În țară, la ora la care facem referire, sub 8% prezență la referendum mai aveau județele Suceava, Mehedinți și Caraș-Severin.

 

”Am votat pentru apărarea statului de drept”

 

Deputatul Mihai Botez (USR) este primul demnitar care și-a exercitat dreptul de vot, la Bârlad. El a votat la ora 9.00, la una dintre secțiile de votare de la Școala ”George Tutoveanu”.

”Am votat astăzi pentru a trimite în Parlamentul European oameni profesioniști, care să ne reprezinte cu cinste și competență. Am votat pentru apărarea statului de drept și pentru politici de facilitare a accesului la fondurile europene pentru sănătate, educație, antreprenoriat și infrastructură.

Și-am mai votat pentru un lucru foarte important, o Europă unită, coezivă și prosperă. Trebuie să înțelegem că nu e sănătos să luăm pacea și prosperitatea pe care le avem acum ca un dat și că eforturi pentru a imbunătăți starea actuală a lucrurilor trebuie făcute în permanență de oameni responsabili și competenți”, ne-a declarat deputatul USR la ieșirea de la urne. (S.M.)

About Simona Vasile

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: