Home / Social / Contorizarea scărilor de bloc, soluția pentru facturi mai mici la apa potabilă

Contorizarea scărilor de bloc, soluția pentru facturi mai mici la apa potabilă

de Dănuț CIOBANU

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că municipalitatea investește sume importante în lucrările de contorizare a instalațiilor de apă pe fiecare scară de bloc. Prin contorizarea se dorește ca fiecare client să plătească pentru apa consumată și să nu mai existe suspiciuni că se achită sume în plus. Campania de lucrări vine, după ce, în prima jumătate a acestui an, problema facturilor de apă prea mari a fost în mai multe ședințe ale CL Vaslui un subiect de scandal.

Primăria Vaslui va continua în forță campania de contorizare a instalațiilor de alimentare cu apă potabilă pe fiecare scară de bloc. La această dată, 367 de blocuri sunt contorizate pe fiecare scară și au mai rămas 123 de blocuri cu circa 300 de scări, unde la fiecare scară va fi montat câte un contor. Primăria Vaslui a prevăzut în bugetul pentru acest an suma de 500.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de contorizare.

“Noi suntem de bună credință și continuăm activitatea de contorizare. Este frumos și normal să ducem aproape de consumator unitatea de măsură. În acest fel, clientul va fi convins că ceea ce consumă și plătește. Nu îmi arog avantajele acestor lucrări”, a spus Vasile Pavăl.

Legat de calitatea lucrărilor care se execută, Pavăl a precizat că este responsabilitatea firmei care realizează lucrările.

“Eu nu trebuie să mă duc în fiecare cămin de apă să văd cum se fac lucrările. S-a dat o sumă, iar responsabilitatea privind calitatea lucrărilor revine celor care au primit suma. Este o comisie de recepție care va verifica investițiile. Nu sunt atât de știutor încât să mă duc pe marginea fiecărei gropi și să dau indicații muncitorilor. Firma care execută are responsabilitatea de a face lucrări de calitate și la timp”, a mai spus Vasile Pavăl, în cadrul ședinței CL Vaslui.

Facturi mari

Ticu Bahnariu, directorul SC Aquavas Vaslui, a precizat că problema contorizării este una mai veche, iar societatea pe care o conduce a continuat în ultimii ani aceste investiții.

“Prin lucrările de contorizare noi venim în sprijinul oamenilor. Problema nu este de acum. Contoarele de branșament sunt sigilate la partea mecanică, iar cele din case sunt sigilate la flanșă. Noi nu verificăm pierderile de apă de la subsolurile blocurilor”, a spus Ticu Bahnariu.

Reamintim că în prima parte a acestui an, în cadrul mai multor ședințe ale CL Vaslui s-a discutat problema valorii facturile de apă prea mari la unii abonați.

“Eu am gestionat mulți ani acest serviciu. Este o problemă pe această temă, iar această percepție este indusă voit sau nevoit. Le-am spus la oamenii cu care am discutat să aibă răbdare, să se facă o analiză și CL Vaslui să dea o informare. Conducerea SC Aquavas va veni aici și va spune ce se întâmplă. După ecourile pe care le are în oraș această problemă, SC Aquavas trebuie să prezinte situația reală a acestui serviciu, fără ascunzișuri. Cum se facturează, cum se încheie bilanțul și altele. Facturarea se face printr-un program și nu intră oricine acolo”, spunea Vasile Pavăl la vremea respectivă.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: