Home / Invatamant / Echipajul Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, cel mai bun din județ la educație rutieră

Echipajul Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, cel mai bun din județ la educație rutieră

Echipajul Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Vaslui a câștigat și în acest an faza locală a concursului ”Educație rutieră, educație pentru viață”, urmând să reprezinte județul la etapa națională ce se va desfășura în luna iunie la Buzău. În premieră, la eveniment a participat și un echipaj de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești, care desfășoară un proiect pe probleme de siguranță rutieră.

Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean, a organizat faza județeană a concursului național „Educație rutieră, educație pentru viață”. Concurenții au avut de trecut prin trei probe, una teoretică și două practice. La proba teoretică elevii au demonstrat că știu legislație rutieră, majoritatea apropiindu-se de punctajul maxim. La proba practică, concurenții au avut de parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, precum și un traseu cu bicicleta într-un parc școală, unde au dat dovadă că știu și aplică cunoștințele de legislație rutieră. Echipajul școlii gazdă a fost desemnat câștigătorul concursului din acest an, urmând a reprezenta județul nostru la faza națională, care se va desfășura în Buzău, în perioada 21-25 iunie.

În acest an, alături de elevii participanți la concurs, a fost prezent și un echipaj de copii de la Centrul Școlar De Educație Incluzivă Negrești, care desfășoară un proiect pe probleme de siguranță rutieră, în colaborare cu Fundația ”World Vision” România. Proiectul ,,Siguranta pentru viață”, sub egida căruia s-a desfășurat concursul de educație rutieră, are pe lista de priorități creșterea siguranței rutiere în mediul școlar, prin promovarea transportului public și a mobilității cu propulsie umană, mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, cu accent pe crearea unei civilizații mai sigure pentru generațiile următoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: