Home / Invatamant / „Mentorium Arena”, proiectul care îi poate ajuta pe tinerii bârlădeni să-și aleagă profesia potrivită

„Mentorium Arena”, proiectul care îi poate ajuta pe tinerii bârlădeni să-și aleagă profesia potrivită

de Mihaela NICULESCU

Activitate inedită, organizată de asociația bârlădeană International Community of The Young (ICY). Marți, la ora 14.30, în sala Teatrului „Victor Ion Popa”, va avea loc o conferință desfășurată în cadrul proiectului „Mentorium Arena”, ediția a II-a, proiect ce aparține ICY.

Această asociație a identificat o problemă tot mai des întâlnită astăzi – oameni potriviți, pe locuri nepotrivite. A constatat că mulți adulți merg la locul de muncă doar din obligația de a merge, impusă de nevoia de a-și asigura traiul. ICY își dorește să pună capăt acestui fenomen și încearcă să pregătească tinerii generației actuale pentru un viitor bun. Alegerea domeniului în care un tânăr va activa, care va spune multe despre el, reprezintă o decizie importantă și complexă. Ea nu se poate lua doar urmând rutina zilnică pe care i-o impune școala. În acest scop, ICY a inițiat proiectul „Mentorium Arena”, un proiect de mare anvergură, de suflet, definiție a muncii și pasiune.

Ioana Forcaș este unul dintre liceenii bârlădeni care încă nu știu ce carieră să-și aleagă, de aceea are mare încredere în mentorii implicați în proiectul „Mentorium Arena”.

„Am cunoscut foarte mulți tineri, prin intermediul proiectelor și asociațiilor în care activez, și pot spune că suntem o generație plină de copii deștepți. Uimitori. Dacă vrem, putem orice! De aceea, sunt convinsă că fiecare dintre noi își va găsi modalitatea de a <<trăi>> (cu sensul de a se întreține). De ce nu sunt sigură eu, însă, este ideea că această cale pe care o vom urma ne va face fericiți. Pentru că să-ți găsești un job în ziua de azi nu mai este la fel de imposibil cum era odată. Dar să găsești un job la care să mergi din dragoste este aproape imposibil. Eu nu știu unde vreau să dau, încă. Dar, la urma urmei, nu contează dacă dau la medicină, la IT, sau la Drept, domenii foarte bine plătite, atâta timp cât fac ce-mi place. Dorința mea este ca tinerii să nu se mai lase iluzionați de salariile mari. Să aleagă cu inima. Pentru că dacă îți petreci toată viața făcând ceva care nu-ți place, atunci care mai e rostul? Și vom vedea, odată ce faci ceva ce-ți place, mereu vei avea bani. Nici n-o să simți cum trec orele petrecute peste program, pentru că pe tine nu te deranjează. Faci ce-ți place. N-ai cum să găsești această chemare, dacă nici măcar n-o cauți. Dacă nici măcar nu te cauți pe tine. Pentru că nu poți să știi ce vrei de la viață, dacă tu nici măcar pe tine nu te cunoști. Mentorium Arena îți dă șansa să înlături toate aceste fenomene și să îți consolideze, cu ajutorul tău, plăcile de bază ale drumului vieții tale, o viață pe care să o iubești, în care să fii fericit. Pentru că știți de ce m-am săturat eu? De oameni nefericiți, care își execută serviciul din obligație și care transmit și celor din jurul lor acest vibe negativ. Și vreau ca viitorul meu să fie altfel”, a explicat, pentru Est News, Ioana Forcaș, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Invitații conferinței de mâine sunt Oana Sandu, actriță, prorector al Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Mihai Danciu, medic primar anatomopatolog, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, Mihaela Roxana Ghidersa, manager IT din Iași, Oana Anghel, avocat (Baroul Brașov), și omul de afaceri Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniei #ȘîEu – „România vrea autostrăzi!”.

Întrucât locurile sunt limitate, tinerii trebuie să se înscrie online , dar dacă nu reușesc se pot înscrie și în momentul în care vin la conferință (între 14 și 14.30).

ICY este o asociație nonguvernamentală și nonprofit fondată în urmă cu câțiva ani la Bârlad, de tineri pentru tineri, la inițiativa lui Cosmin Alin Boțoroga. Acesta este și președintele asociației, actualmente student, fost președinte al Consiliului Elevilor de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad. Asociația a început să se extindă și către Vaslui și intenționează să devină o organizație regională și chiar națională.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: