Home / Invatamant / Olimpicul bârlădean Liviu – Lucian Albu a trecut cu brio de proba de aptitudini pentru admiterea la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”

Olimpicul bârlădean Liviu – Lucian Albu a trecut cu brio de proba de aptitudini pentru admiterea la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”

de Mihaela NICULESCU

A trecut proba de foc! Talentatul flautist Liviu-Lucian Albu, cel care a câștigat, anul acesta și anul trecut, locul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală (flaut), este la un pas de a deveni elevul celebrului Colegiu Național de Muzică „George Enescu” din București.

În urmă cu câteva zile, Liviu-Lucian Albu a susținut proba de aptitudini, după ce anterior a participat la mai multe preselecții. Cu nota 9,99 la aptitudini, Lucian este foarte aproape de a-și îndeplini visul.

„Examenul de aptitudini pe care l-am dat la București în perioada 15-17 mai a constat în trei probe: proba de instrument (în care a trebuit să susțin un recital instrumental și tehnica instrumentului), dicteu melodic, solfegiu și auz melodic. Am fost puțin stresat, într-adevăr, dar am reușit să trec peste această provocare, pentru că am muncit foarte mult. Am fost notat cu un punctaj foarte bun, iar la flaut am primit nota maximă – 10. Colegiul pe care vreau să-l urmez este unul foarte bun, unde probele de aptitudini sunt foarte greu de trecut. De aceea nici nu se înscriu foarte mulți candidați, decât cei foarte bine pregătiți. Anul acesta, au fost disponibile trei locuri la flaut. Nu știu pe care din cele trei locuri mă voi situa, voi afla după ce voi susține examenul de capacitate, pentru că se va lua în calcul la media de admitere”, a declarat, pentru Est News, Liviu-Lucian Albu.

Cu siguranță, talentatul bârlădean va obține o notă foarte bună la capacitate, dar și o medie mare a celor patru ani de gimnaziu. Profesoara lui de flaut, Camelia Andrei, spune că Liviu -Lucian este un elev foarte bun nu doar la muzică, ci și la celelalte discipline, terminând fiecare an de gimnaziu cu medii de peste 9,95.

Liviu-Lucian Albu s-a hotărât să urmeze prestigiosul colegiu de muzică aproape în ultimul moment, fiind tentat să dea la Liceul Militar, la fel ca fratele său. Rezultatul deosebit obținut la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, dar și aprecierile specialiștilor l-au determinat să urmeze Colegiul de Muzică. Se pare că destinul adolescentului îndrăgostit de flaut este să devină muzician. Inițial, Liviu-Lucian Albu a fost înscris în clasa I la Școala nr. 4. În clasa a III-a, când școala s-a desființat, învățătorul său a observat că era un elev bun și l-a îndrumat către Școala de Muzică. Copilul de atunci și-ar fi dorit să studieze pianul, ca verișorul său, dar în urma testărilor, profesorii, printre care și Camelia Andrei, i-au propus să studieze flautul, pentru care avea potențial. Așa a ajuns Lucian la acest instrument, practic, flautul l-a ales și i-a oferit atâtea satisfacții.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: