Google+
Home » Administratie » Consiliul Local Vaslui va decide soarta SC Termprod

Consiliul Local Vaslui va decide soarta SC Termprod

SC Termpord a intrat în atenția aleșilor locali din municipiul Vaslui. În ultima ședință a Consiliului Local (C L) Vaslui, în care s-a aprobat bugetul societății de termoficare pentru anul 2019, s-a anunțat că în cursul lunii iunie se va lua o decizie în ceea ce privește viitorul acesteia.

„În ședința Consiliului Local din luna viitoare va fi prezentată o situație despre SC Termprod”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Toma Tudorică, directorul Termprod Vaslui, a spus că urmează să fie decisă o restructurare a punctelor termice de furnizare a agentului termic, iar clienții afectați vor fi anunțați din timp că nu vor mai primi căldură în anotimpul rece 2019-2020. De asemenea, acesta a mai precizat că Termprod Vaslui nu este societatea care produce cea mai scumpă gigacalorie din țară. „Prețul de producție al unei gigacalorii la Vaslui este de 560 de lei. Nu este cel mai mare preț din țară. La Brașov, spre exemplu, prețul de producție al unei gigacalorii este de 706 lei, la Turnu Severin de 592 lei, la Brașov de 544 lei”, a spus Toma Tudorică.

Pentru acest an, veniturile totale preconizate a fi realizate de Termpord Vaslui sunt de 1.097 mii lei, iar cheltuielile necesare realizării veniturilor sunt de 1.088 mii lei.

În urma unei analize a centrelor de cost pe locurile de consum în funcție de iarna 2018-2019, societatea a constatat că toate centrele de profit funcționează cu pierderi importante. Din această cauză, în anul trecut, gradul de realizare al veniturilor totale a fost următorul: venituri totale aprobate de 1.527 mii lei; venituri totale realizate 1.268 mii lei. În acest context, SC Termprod Vaslui va reduce schema de personal cu 52 de persoane.

În iarna trecută, SC Termprod Vaslui a avut racordate la sistemul centralizat de încălzire 440 de apartamente.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: