Home / Politic / Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui: ”Sunt pentru alegeri anticipate”

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui: ”Sunt pentru alegeri anticipate”

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți că va propune în ședința Comitetului Executiv al partidului varianta organizării de alegeri anticipate și că acest scrutin ar trebui să aibă loc cât mai repede.

”Sub imperiul emoției sunt foarte mulți oameni care fac declarații. Ceea ce cred eu este că noi, astăzi, trebuie să analizăm câteva ipoteze comportamentale ale PSD în perioada care urmează. Una dintre ipoteze este că PSD trebuie să rămână la guvernare în virtutea majorității pe care o are> sau presupunem că mai există în acest moment. O altă ipoteză este că PSD trebuie să renunțe la guvernare, oferind această posibilitatea acelora care se erijează în câștigători, deși a obține 27% din voturi sau 23 sau 19 nu e chiar o ipostază de câștigător clar al alegerilor, care să stabilească guvernanții, să stabilească majoritatea. Eu sunt adeptul celei de-a treia soluții, în sensul că există un grad foarte mare de contestare din partea Opoziției, există o opoziție netă și fățișă a președintelui Iohannis față de guvernarea PSD, există și un vot popular care, sigur, e greu să decelăm cu exactitate cât a fost dat pentru europarlamentare, cât a fost dat împotriva guvernării, cât a fost dat împotriva persoanei Dragnea. Și atunci, pentru a lămuri lucrurile, eu cred că ar trebui să mergem către alegerile anticipate”, a declarat Dumitru Buzatu înainte de ședința BPN al PSD, întrebat dacă social-democrații ar trebuie să plece de la guvernare.

El a adăugat că aceste alegeri ar trebui organizate ”în cel mai rapid mod posibil, pentru a nu da posibilitatea acelora care, sigur, contestând vehement guvernarea PSD nu doresc cu adevărat să-și asume sarcina de guvernanți”.

”Este o ipoteză de lucru, o voi propune în CEx-ul de astăzi, ea trebuie supusă discuției și vom vedea care este comportamentul majorității celor care fac parte din structura decizională”, a spus Buzatu.

About Simona Vasile

x

Check Also

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

de Simona MIHĂILĂ Rezultatul moțiunii ...

Consilierul Adrian Todireasa, exclus din PNL?

În această seară, la Bârlad, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: