Home / Social / Goscom Vaslui va achiziționa mai multe utilaje pentru deszăpezire

Goscom Vaslui va achiziționa mai multe utilaje pentru deszăpezire

SC Goscom Vaslui va achiziționa în acest an mai multe utilaje care vor fi utilizate la lucrările de deszăpezire.

La votarea bugetului pe 2019 în Consiliul Local Vaslui, Cătălin Bîrleanu, directorul SC Goscom, a spus că societatea pe care o conduce a prevăzut în buget 900.000 lei pentru cumpărarea de utilaje.

“Avem în derulare achiziția a patru sau cinci utilaje pentru deszăpezire, la care de-a lungul anului se vor mai adăuga altele două. Acestea vor fi folosite în iarna care vine. Tot pentru lucrările de deszăpezire, în acest an am prevăzut mai mulți bani pentru lucrările de deszăpezire”, a spus Cătălin Bîrleanu.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la aprobarea bugetului local s-au avut în vedere și lucrările de deszăpezire, iar în cursul lunii august vor fi alocate sumele necesare pentru ultimul trimestru din acest an.

“Nu avem voie să alocăm acești bani de la începutul anului și să îi blocăm. Orașul trebuie să fie funcțional în toate perioadele. Investițiile în utilaje trebuie făcute cu toată responsabilitatea. Goscom-ul se va dota cu utilaje, dar sigur acestea nu vor fi suficiente și se va apela și la alte utilaje și oameni. Banii care ar fi trebuit să îi dăm acum pentru deszăpezire îi folosim pentru plata facturilor la investițiile în derulare, cum ar fi cea de la bazar și târgul auto”, a precizat Vasile Pavăl.

SC Goscom răspunde de realizarea lucrărilor de deszăpezire și combaterea poleiului din municipiul Vaslui. În iarna trecută, societatea a avut pregătite 29 utilaje de deszăpezire, iar 90 de salariați au intervenit pentru curățarea căilor pietonale. Stocul de material antiderapant a fost folosit pe arterele de circulație și pentru umplerea celor 20 de lăzi poziționate pe străzile orașului. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: