Home / Politic / Încheierea procesului electoral în județ, întârziată foarte mult din cauza președinților secțiilor de votare

Încheierea procesului electoral în județ, întârziată foarte mult din cauza președinților secțiilor de votare

Încheierea procesului electoral în județ a fost întârziată semnificativ din cauza președinților secțiilor de votare care au făcut greșeli în întocmirea proceselor verbale pe care trebuiau să le predea către Biroul Electoral Județean (BEJ). Luni seara încă se mai lucra la prelucrarea datelor și la preluarea documentelor de la cei care s-au ocupat de supravegherea alegerilor europarlamentare în secțiile de votare.

Agitație și nervi, pe tot parcursul nopții de duminică și a zilei de luni, pe holurile de la etajul I al Palatului Administrativ Vaslui. Zeci de președinți de secții de votare au stat zeci de ore fără să doarmă pe motiv că, odată cu închiderea secțiilor de votare, au fost nevoiți să aștepte, în unele cazuri și 20 de ore, să predea către BEJ documentele cu rezultatele alegerilor pe fiecare secție în parte. Reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) susțin că s-a întârziat foarte mult cu preluarea proceselor verbale de la președinții secțiilor de votare tocmai din cauza acestora. Pentru a argumenta cele afirmate, președintele BEJ a spus că mai bine de 60 de procese verbale din cele 340 prelucrate până luni la prânz au fost completate greșit.

Pentru orice modificare a unui proces verbal, chiar dacă este vorba de o simplă adunare sau scădere, trebuie dată o decizie a BEJ prin care să îndreptăm eroarea, ceea ce presupune timp. Exemplele sunt numeroase, iar o greșeală frecventă din procesele verbale este trecerea eronată a persoanelor din listele suplimentare la rubrica destinată persoanelor înscrise în listele suplimentare. De aceea, pot afirma că un procent semnificativ de președinți și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile, a declarat președintele BEJ Vaslui, Elena Sârghi.

Aseară, la ora 18, încă mai erau de preluat aproximativ 40 de procese verbale de la președinții secțiilor de votare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Răsturnare de situație: consilierul bârlădean Sorin Răducanu și-a retras demisia, la solicitarea lui Buzatu și a lui Solomon

Răsturnare de situație în cazul ...

Viorica Dăncilă vine iarăși în județul Vaslui

Șeful guvernului de la București, ...

Satisfăcut de realizări, Boroș va candida pentru un nou mandat de primar în fruntea Bârladului. PNL a făcut anunțul!

Deși este etichetat tot mai ...

%d blogeri au apreciat: