Home / Social / Pentru a putea vota, 284 de persoane au solicitat în week-end noi cărți de identitate la Bârlad

Pentru a putea vota, 284 de persoane au solicitat în week-end noi cărți de identitate la Bârlad

Bârlădenii și-au dorit foarte mult să voteze. O dovadă în acest sens este și adresabilitatea mare înregistrată la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP), pentru reînnoirea documentelor de identitate expirate.

Bârlădenii au apelat în număr mare la acest serviciu atât sâmbătă, în timpul programului special (8-16), cât și duminică, în intervalul orar 7-21. Astfel, în cele două zile au fost eliberate 277 de cărți de identitate, din care 131 sâmbătă și 146 duminică. Pe lângă acestea, au mai fost eliberate și șase cărți de identitate provizorii, valabile 12 luni. Întrucât cărțile de identitate se tipăresc la Vaslui, persoanele care au solicitat aceste acte după ora 19 au primit cărți de identitate provizorii.

Printre cei care au solicitat cărți de identitate, fără de care nu puteau vota, s-au aflat și persoane ale căror documente erau expirate de câțiva ani, dar și bârlădeni care au descoperit în ultimul moment că actele nu mai sunt valabile.

Personalul SPCLEP Bârlad a constatat, din declarațiile solicitanților că motivul pentru care au venit în weekend-ul trecut pentru a-și reînnoi cărțile de identitate expirate a fost dorința expresă de a-și exprima votul. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: