Home / Justitie / Prinși la frontieră conducând fără a avea dreptul

Prinși la frontieră conducând fără a avea dreptul

Polițiștii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în privința a doi  bărbați care au fost depistați conducând ansambluri rutiere, deși permisele de conducere valabil deținute nu le dădea dreptul.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei  Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de  control, pentru a ieși din țară, un cetățean român C.I., în vârstă de 25 de  ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o  remorcă. Tot în aceeași perioadă, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj al  poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși – a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră  Ghermănești, un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz și o  remorcă, înmatriculat în România, condus de un cetățean din R. Moldova L.I.,  în vârstă de 26 de ani.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că cei doi conducători auto nu dețineau  permis de conducere valabil pentru categoria ‘E’, necesar pentru a putea conduce ansamblurile rutiere în cauză. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri sub aspectul  săvârșirii infracțiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de  către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător  categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la  finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iasi. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șoferul unui microbuz școlar, cu permisul suspendat după ce a condus sub influența alcoolului

Un control de rutină al ...

Un bârlădean de 44 ani a fost reținut după ce și-a pus la dispoziție apartamentul pentru practicarea prostituției

Proxenetism. Aceasta este infracțiunea pentru ...

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: