Home / Invatamant / Rezultat meritoriu: Locul IV la faza națională a Concursului de Chimie „Petru Poni”, desfășurată la Vaslui

Rezultat meritoriu: Locul IV la faza națională a Concursului de Chimie „Petru Poni”, desfășurată la Vaslui

Un elev din Vaslui a reușit să obțină mențiune la Concursul Național „Petru Poni”, echivalentul Olimpiadei de chimie pentru elevii liceelor tehnologice. Paul Latu, elev în clasa a XII-a a Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși, coordonat de prof. Mirela Dinu, s-a clasat pe locul IV la această dificilă competiție școlară.

Alți cinci elevi din județ au fost recompensați cu mențiuni speciale, două eleve ale Colegiului Economic „Anghel Rugină” din Vaslui fiind notate cu punctajul maxim la proba practică.

Faza națională a Concursului „Petru Poni” a avut loc între 23 și 26 mai, la Vaslui. Aici s-au întrecut cei mai buni 134 de elevi de chimie din toate liceele din țară. După desfășurarea probei teoretice pe 24 mai și a celei practice pe 25 mai, olimpicii au beneficiat de o binemeritată excursie la Bârlad. Inițiatorii acestei vizite în orașul lui Cuza au fost Agnes Takar Andrei, de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, Ana Tilibașa, de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” și Mihaela Luminița Bobârcă, de la Liceul Mihai Eminescu” din Bârlad.

„Am considerat că Bârladul are ce oferi acestor copii merituoși. Este un oraș ale cărui instituții culturale merită cunoscute. Cei 134 de elevi însoțiți de 37 de profesori au vizitat Grădina Zoologică, Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, Planetariul, dar și corpul central al Muzeului „Vasile Pârvan”. Elevii Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” le-au pregătit apoi un recital muzical la pian și flaut, care i-a impresionat pe elevi și profesori, deopotrivă”, ne-a declarat Agnes Takar Andrei.

Cei care au susținut concertul de muzică clasică în sala de expoziții a Muzeului au fost talentații Liviu Lucian-Albu (flaut), George Gheorghiu, Denisa Toma și Maria Petrea (pian). Profesorii celor care au cântat la pian sunt Mihail Manciu, Camelia Andrei și Emilia Mocanu. La final, cei mai mulți dintre oaspeți au mărturisit că nu se așteptau să vadă un concert perfect și un planetariu minunat într-un oraș de provincie despre care nu știau mai nimic. Au rămas impresionați și de modul în care arată orașul dar și de calitatea oamenilor de aici. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: