Home / Invatamant / Rezultat meritoriu: Locul IV la faza națională a Concursului de Chimie „Petru Poni”, desfășurată la Vaslui

Rezultat meritoriu: Locul IV la faza națională a Concursului de Chimie „Petru Poni”, desfășurată la Vaslui

Un elev din Vaslui a reușit să obțină mențiune la Concursul Național „Petru Poni”, echivalentul Olimpiadei de chimie pentru elevii liceelor tehnologice. Paul Latu, elev în clasa a XII-a a Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși, coordonat de prof. Mirela Dinu, s-a clasat pe locul IV la această dificilă competiție școlară.

Alți cinci elevi din județ au fost recompensați cu mențiuni speciale, două eleve ale Colegiului Economic „Anghel Rugină” din Vaslui fiind notate cu punctajul maxim la proba practică.

Faza națională a Concursului „Petru Poni” a avut loc între 23 și 26 mai, la Vaslui. Aici s-au întrecut cei mai buni 134 de elevi de chimie din toate liceele din țară. După desfășurarea probei teoretice pe 24 mai și a celei practice pe 25 mai, olimpicii au beneficiat de o binemeritată excursie la Bârlad. Inițiatorii acestei vizite în orașul lui Cuza au fost Agnes Takar Andrei, de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad, Ana Tilibașa, de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” și Mihaela Luminița Bobârcă, de la Liceul Mihai Eminescu” din Bârlad.

„Am considerat că Bârladul are ce oferi acestor copii merituoși. Este un oraș ale cărui instituții culturale merită cunoscute. Cei 134 de elevi însoțiți de 37 de profesori au vizitat Grădina Zoologică, Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, Planetariul, dar și corpul central al Muzeului „Vasile Pârvan”. Elevii Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” le-au pregătit apoi un recital muzical la pian și flaut, care i-a impresionat pe elevi și profesori, deopotrivă”, ne-a declarat Agnes Takar Andrei.

Cei care au susținut concertul de muzică clasică în sala de expoziții a Muzeului au fost talentații Liviu Lucian-Albu (flaut), George Gheorghiu, Denisa Toma și Maria Petrea (pian). Profesorii celor care au cântat la pian sunt Mihail Manciu, Camelia Andrei și Emilia Mocanu. La final, cei mai mulți dintre oaspeți au mărturisit că nu se așteptau să vadă un concert perfect și un planetariu minunat într-un oraș de provincie despre care nu știau mai nimic. Au rămas impresionați și de modul în care arată orașul dar și de calitatea oamenilor de aici. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: