Home / Politic / Zeci de saci cu buletine de vot de la europarlamentare, împrăștiați pe jos în Piața Civică din Vaslui

Zeci de saci cu buletine de vot de la europarlamentare, împrăștiați pe jos în Piața Civică din Vaslui

Zeci da saci cu buletine de vot de la alegerile europarlamentare au stat împrăștiați ore în șir pe granitul din Piața Civică din Vaslui, spre mirarea și indignarea trecătorilor care nu înțelegeau ce se întâmplă, în condițiile în care păreau abandonați lângă un microbuz albastru. Reprezentanții Prefecturii au spus că s-a procedat intenționat la această măsură pentru a putea fi găsite mult mai ușor documentele din secțiile de votare cu probleme din județ.

O porțiune de câteva zeci de metri pătrați din centrul municipiului Vaslui a fost ”tapetată”, timp de câteva ore, cu buletine de vot de la alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai. Totul s-a întâmplat luni, la prânz, în vecinătatea scenei din Piața Civică și la mică distanță de intrarea pentru oficialități în Palatului Administrativ.

Oamenii care au trecut prin zonă au rămas surprinși să vadă acei saci cu materiale de la secțiile de votare, mai ales că aceștia păreau a fi nepăziți. Însă, totul era supravegheat de jandarmii care stăteau la umbră pe scările Prefecturii. Reprezentanții instituției care s-a ocupat de buna desfășurare a alegerilor au venit și cu o explicație: s-a procedat în acest fel pentru a putea fi găsiți mult mai ușor sacii secțiilor de votare unde s-au constatat probleme de către Biroul Electoral Județean în urma verificării proceselor verbale. Și asta după ce, într-o primă fază, s-a mers pe varianta răscolirii directe în microbuzul jandarmeriei, metodă care s-a dovedit ineficientă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: