Home / Social / Casa Județeană de Pensii Vaslui a demarat a doua etapă de recalculare a pensiilor

Casa Județeană de Pensii Vaslui a demarat a doua etapă de recalculare a pensiilor

Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a finalizat prima etapă de recalculare a pensiilor pentru grupele de muncă. Este vorba despre foștii angajați care au lucrat în condiții de radioactivitate, lucrătorii de la CFR, fochiști, personalul navigant (aviatori), dansatori, balerini etc, pentru care stagiul de cotizare a fost restrâns de la 35 de ani la 20 de ani. În prima etapă, 300 de pensionari au beneficiat de recalcularea pensiei, persoane care au primit decizia de recalculare și au fost puse în plată.

În prezent, a fost demarată a doua etapă de recalculare a pensiilor, pentru pensionarii care au lucrat în grupele I și II de muncă și care au avut pensiile recalculate în baza Legii nr. 221/2018.

“Casa Națională de Pensii identifică persoanele care beneficiază de recalculare, în baza unui program informatic. Noi primim toate aceste date, după care trecem la recalcularea pensiilor. Așteptăm ca în fiecare lună să primim liste cu beneficiarii acestei recalculări”, a spus Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

Majorarea pensiilor este posibilă în urma modificării legislative, prin care stagiul de cotizare al pensionarilor care au lucrat în condiții deosebite de muncă s-a redus de la 35 de ani la 20 de ani. Implementarea legii se face pe durata unui an, din data de 1 octombrie 2018 până în data de 1 octombrie 2019.

Spre exemplu, în unele cazuri, cum ar fi foștii mineri, pensiile s-au dublat de la 2.000 de lei la 4.000 de lei lunar. În medie, în cazul pensiilor recalculate, creșterea pensiilor a fost de aproape 1.000 de lei. Județul Vaslui are în total 95.549 pensionari, din care 30.989 beneficiari de indemnizație socială. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: