Home / Social / Cele trei surori abuzate sexual de tată, preluate de Protecția Copilului, alături de alți patru frați

Cele trei surori abuzate sexual de tată, preluate de Protecția Copilului, alături de alți patru frați

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit, marți, în regim de urgență, în cazul familiei în care trei fete au fost abuzate sexual de propriul tată și de unul din concubinii celei mai mari dintre acestea. Atât victimele cât și alți patru frați de-ai acestora au ajuns într-un centru al instituției, după ce minorii au fost lăsați singuri în casă de către mama lor care și-a abandonat copiii încă de la primele ore ale dimineții pentru a merge la o emisiune televizată la București.

Șapte din cei nouă frați ai familiei care, zilele trecute, a ajuns în atenția opiniei publice după ce trei dintre copii au fost abuzați sexual de propriul tată și concubinul uneia dintre fete, au fost internați, în regim de urgență, într-un centru al DGASPC Vaslui, în condițiile în care au fost găsiți singuri în locuința lor din localitatea Ferești. Autoritățile statului au intervenit în acest caz în urma monitorizării desfășurată în ultima săptămână, împreună cu reprezentanții primăriei din localitate, după ce au fost reclamate ororile sexuale la care participau cele trei minore de 14, 16 și 17 ani. De altfel, pe perioada derulării cercetărilor, victimele abuzurilor propriului tată și ginerelui acestuia au fost internate într-un centru al DGASPC. Odată cu arestarea celor doi agresori sexuali, adolescentele au revenit, vineri, în familie, sub supravegherea mamei acestora.

Date fiind elementele de risc din familie, cazul a rămas sub monitorizarea primăriei și a DGASPC. Astăzi (n. red-marți), pe timpul vizitei efectuată de specialiștii noștri și cei ai primărie, șase dintre minori, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, au fost identificați la domiciliu lipsiți de supraveghere și ocrotire părintească, existând indicii că aceștia se aflau în respectiva situație de la 4-5 dimineața. Alături de copii, a fost preluat și fratele mai mare al acestora, un tânăr de 18 ani, care nu are abilitățile necesare pentru a se îngriji singur”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În consecință, cei șapte frați au fost preluați și securizați într-un centru al DGASPC Vaslui. ”Din relatările copiilor, ceilalți doi frați se aflau împreună cu mama lor, iar situația acestora va fi clarificată în momentul revenirii femeii la domiciliu”, a mai precizat reprezentantul DGASPC.

Așa după cum a povestit minorii, mama celor șapte frați preluați de autorități a plecat, împreună cu două dintre fiicele sale, la București, acolo unde fuseseră invitate la o emisiune televizată.

Cazul acestei familii rămâne în continuare în evaluarea DGASPC, instituție care va stabili măsurile care se impun în interesul superior al copiilor. Aceștia vor ajunge în grija unor asistenți maternali profesioniști sau vor beneficia de servicii de tip rezidențial într-un centru specializat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: