Home / Invatamant / Părinții copiilor cu cerințe educative speciale, îngrijorați de schimbarea învățătoarei pe care micuții au ajuns să o adore

Părinții copiilor cu cerințe educative speciale, îngrijorați de schimbarea învățătoarei pe care micuții au ajuns să o adore

de Mihaela NICULESCU

Un cadru didactic „Jos pălăria!”. Părinții copiilor cu nevoi educaționale speciale înscriși în singura clasă pregătitoare din Bârlad sunt mai mult decât încântați de felul în care învățătoarea clasei lucrează cu copiii. Nu doar părinții sunt mulțumiți dar și copiii, care abia așteaptă să meargă la școală.

Din păcate, bucuria nu va dura decât până luna viitoare, când se va termina anul școlar. Când vor reveni în toamnă la clasă, vor întâlni o altă învățătoare, una mai bine pregatită teoretic dar nu se șție cât de mult va reuși să empatizeze cu cei șase copii speciali.

„Anul acesta s-a reușit înființarea unei clase pregătitoare pentru copiii cu nevoi educaționale speciale, asta după multe demersuri ale părinților, unele făcute publice prin intermediul cotidianului Est News. Sincer, la început nu știam cum vor reuși acești copii să se acomodeze cu învățătoarea și cum va reuși aceasta să-i stăpânească. Rolul domniei sale era cât se poate de important, la fel ca și al terapeutului de suport care vine tocmai de la Huși să lucreze cu copiii. Am constatat de la zi la zi o îmbunătățire a stării emoționale a copilului meu, el având ADHD și autism infantil. După patru luni a ajuns să mă întrebe și duminica de ce nu merge la școală. Băiatul meu nu stătea o clipă locului, nu stătea cuminte în bancă și nici nu voia să audă de școală. A făcut achiziții importante din februarie și până acum și sincer, noi părinții regretăm că vor fi despărțiți de doamna învățătoare. Nu știm cum vor reacționa în toamnă când vor trebui să lucreze cu un alt învățător, nu știu cât de bine și cât de repede se vor acomoda cu acesta”, ne-a mărturisit Camelia Baran, mama unui copil ce frecventează clasa pregătitoare pentru copiii cu nevoi educaționale speciale.

Întrucât actuala învățătoare nu este decât suplinitor necalificat și există cadre didactice calificate, Inspectoratul va distribui la această clasă un suplinitor calificat. Între timp actuala învățătoare s-a înscris la Modulul Pedagogic pe care va trebui să îl urmeze pentru a deveni suplinitor calificat. Părinții au înțeles că există niște reguli care stau la baza încadrărilor pe post și caută acum o portiță ca doamna învățătoare să rămână la clasă pentru a asigura copiilor terapia de suport.

„Știm că actuala învățătoare nu are dosarul plin de hârtii și diplome, nu este stufos, dar are sufletul plin de iubire și empatizează cu acești copii speciali. Știm că legea învățământului dă prioritate celor cu vechime, dar mai știm că are importanță și dedicația cadrului didactic, iar copiii speciali au un al șaselea simț și nu acceptă decât anumite persoane în jurul lor. Dorim ca actuala învățătoare să poată face terapia de suport, din toamnă, având în vedere că Inspectoratul a repartizat acestei clase un învățător și un terapeut, iar terapeutul actual are o normă prea mare, un număr rezonabil de copii cu care este obligat să lucreze. În plus, actuala învățătoare are experiență în terapia necesară acestor copii speciali, de ani de zile, cu aproape toți lucrând la Asociația Myosotis, în urmă cu câțiva ani”, a mai adaugat Camelia Baran.

Aceasta precizează că în învățământul românesc sunt foarte multe cadre didactice bine pregătite, care însă nu au rezultate la clasă și asta pentru că nu au calitățile necesare pentru a ajunge la sufletul copilului și a-l face să-și dorească în fiecare zi să vină la școală din plăcere.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: