Home / Social / BEJ Vaslui va cere la AEP sancționarea președinților secțiilor de votare care au greșit la alegeri

BEJ Vaslui va cere la AEP sancționarea președinților secțiilor de votare care au greșit la alegeri

Biroul Electoral Județean Vaslui va solicita Autorității Electorale Permanente sancționarea președinților secțiilor de votare care au comis erori, unele foarte grave, la întocmirea proceselor verbale privind consemnarea rezultatelor scrutinului din 26 mai. Pentru o parte din cei care au condus secțiile de votare și au greșit flagrant, conducerea BEJ va cere chiar excluderea lor din Corpul Experților Electorali.

Greșelile consemnate în cazul unui număr foarte mare de președinți de secții de votare la alegerile europarlamentare nu vor fi trecute cu vederea. Deja reprezentanții BEJ Vaslui au anunțat că vor sesiza AEP în vederea luării măsurilor legale care se impun în cazul acelor responsabili din secții care nu și-au îndeplinit atribuțiile corespunzător. Este vorba, în primul rând, de întocmirea eronată a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor scrutinului din 26 mai. Mulți dintre președinți au greșit chiar și în ceea ce privește efectuarea unor banale scăderi sau adunări pe procesele verbale, ceea ce a dat peste cap întreaga activitate a BEJ.

Odată cu finalizarea procesului electoral, se va face o analiză a activității fiecărui președinte de secție de votare unde s-au constatat erori. În funcție de fiecare caz în parte, se vor face propuneri la AEP de sancționare a celor vinovați. În unele cazuri, se va merge până la solicitarea de excludere din Corpul Experților Electorali”, ne-a declarat președintele BEJ Vaslui, Diana Elena Sârghi.

Peste o sută de procese verbale depuse de președinții secțiilor de votare la BEJ au fost întocmite greșit, ceea ce reprezintă aproape un sfert din totalul celor care au coordonat activitățile electorale în cele 536 secții de votare din județ. În consecință, BEJ a reușit să încheie procesul electoral cu o întârziere de aproape 48 de ore, respectiv în cursul nopții de marți. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: