Home / Invatamant / Elevii din Muntenii de Jos, instruiți în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Elevii din Muntenii de Jos, instruiți în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Cu prilejul acțiunilor desfășurate în cadrul campaniei Împreună pentru o comunitate mai sigură, polițiști vasluieni au discutat cu elevii Școlii Gimnaziale Adrian Porumboiu”, Muntenii de Jos, mai multe aspecte privind siguranța lor la școală, acasă sau în comunitate, precum și metode de prevenire a victimizării. Scopul activităților cuprinse în această acțiune a fost acela de a preveni criminalitatea în mediul rural.

Zilele trecute, cu ocazia unor activități care au avut ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, îndeosebi pentru segmentele infracționale care se manifestă în zonele rurale, peste 100 de elevi și de cadre didactice aparținând Școlii Gimnaziale “Adrian Porumboiu” s-au întâlnit și au discutat cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cu polițiștii Serviciului Rutier Vaslui.

Aceștia le-au prezentat elevilor atât regulile de circulație și metodele preventive în spațiul virtual, cât și o serie de modalități de prevenire a faptelor cu violență și a victimizării din astfel de fapte. Copiilor le-au fost oferit veste reflectorizante și diverse materiale preventive, polițiștii prezentându-le, de asemenea, mai multe autospeciale de poliție, aparate radar și etiloteste.

Acțiunile desfășurate în cadrul acestei campanii urmăresc conștientizarea de către cetățenii comunităților rurale a importanței prevenirii furturilor, înșelăciunilor, accidentelor rutiere, precum și a necesității asigurării antiefracție, prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: