Home / Invatamant / Elevii din Muntenii de Jos, instruiți în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Elevii din Muntenii de Jos, instruiți în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate mai sigură”

Cu prilejul acțiunilor desfășurate în cadrul campaniei Împreună pentru o comunitate mai sigură, polițiști vasluieni au discutat cu elevii Școlii Gimnaziale Adrian Porumboiu”, Muntenii de Jos, mai multe aspecte privind siguranța lor la școală, acasă sau în comunitate, precum și metode de prevenire a victimizării. Scopul activităților cuprinse în această acțiune a fost acela de a preveni criminalitatea în mediul rural.

Zilele trecute, cu ocazia unor activități care au avut ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, îndeosebi pentru segmentele infracționale care se manifestă în zonele rurale, peste 100 de elevi și de cadre didactice aparținând Școlii Gimnaziale “Adrian Porumboiu” s-au întâlnit și au discutat cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cu polițiștii Serviciului Rutier Vaslui.

Aceștia le-au prezentat elevilor atât regulile de circulație și metodele preventive în spațiul virtual, cât și o serie de modalități de prevenire a faptelor cu violență și a victimizării din astfel de fapte. Copiilor le-au fost oferit veste reflectorizante și diverse materiale preventive, polițiștii prezentându-le, de asemenea, mai multe autospeciale de poliție, aparate radar și etiloteste.

Acțiunile desfășurate în cadrul acestei campanii urmăresc conștientizarea de către cetățenii comunităților rurale a importanței prevenirii furturilor, înșelăciunilor, accidentelor rutiere, precum și a necesității asigurării antiefracție, prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: