Home / Social / Fermierii vasluieni au instalații pentru irigat, dar nu le folosesc

Fermierii vasluieni au instalații pentru irigat, dar nu le folosesc

Fermieri care dețin terenuri arabile în amenajarea pentru irigații Albița – Fălciu trebuie să se asocieze pentru a uda culturile agricole.

În zona Pogănești, există o suprafață de 4.100 hectare de teren care are sistem de irigații, instalații pe care în anul 2007 statul le-a cedat gratuit organizației utilizatorilor de apă pentru irigații din zonă. La această organizație sunt afiliați fermieri, dar și societăți agricole mai mari. Problema este că, la această dată, mai sunt suprafețe agricole care dispun de instalații pentru irigații, care nu sunt integrate în organizație.

“Statul a cedat către fermieri infrastructura secundară de irigații, care constă din canale de irigații, hidranți, stații de punere sub presiune etc. Noi am început o serie de discuții cu fermierii din zona Pogănești, pentru ai convinge să intre în organizație pentru a avea posibilitate să irige. Am identificat arendașii din zonă și purtăm discuții cu aceștia. În paralel, vrem să convingem fermierii să aplice proiecte europene pe PNDR 2014-2020 pentru a achiziționa echipamente de irigații, tamburi, aripi de ploaie etc “, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

În această lună, ANIF Vaslui a demarat la Pogănești lucrările de modernizare a sistemului de irigații din județ. Investiția face parte din marele proiect de modernizare a amenajării Albița – Fălciu, program care se ridică la circa 7 milioane de euro

În amenajarea pentru irigații de la Albița – Fălciu se vor reabilita patru stații de pompare de bază, 36,291 kilometri canale de irigație și 17 construcții hidrotehnice ce vor asigura necesarul de apă pentru o suprafață de 10.075 hectare. Valoarea totală a acestui obiectiv de investitii este de 28.998 mii lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: