Home / Social / “Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, are o șansă mai mare pentru finanțare

“Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, are o șansă mai mare pentru finanțare

Proiectul «Pe urmele lui Ștefan cel Mare” a trecut de prima etapă de evaluare la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași. Termenul inițial pentru aprobarea finanțării este iunie 2019, însă verificarea documentației se va prelungi până la sfârșitul acestui an.

Mihaela Chircu, directorul Direcției Dezvoltare și Cooperare din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că se așteaptă ca proiectul să fie declarat eligibil pentru finanțare la începutul anului viitor, pentru ca apoi să se treacă la implementarea investițiilor.

“Perioada de implementare a proiectului este până la finalul anului 2022. Termenul de execuție nu este atât de mare, dacă ne gândim la faptul că vor trebuie realizate lucrări de infrastructură”, a spus Mihaela Chircu.

Inițiatorii proiectului sunt CJ Vaslui, în parteneriat cu Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”, Raionul Hâncești din Republica Moldova și Primăria Muntenii de Jos.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 și are o valoare totală de 7.647.954 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă se ridică la 6.883.158 lei. De asemenea, Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui cofinanțează proiectul cu suma de 28.385 lei, iar comuna Muntenii de Jos cu 59.179 lei.

Investiția privește reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani, în zona ansamblului ecvestru urmând să fie construit un parc tematic și două spații expoziționale. Parcul va cuprinde machete ale cetăților construite în timpul domnitorului de pe întregul teritoriu al Moldovei Mari, precum și o machetă cu Mănăstirea Putna, unde este înmormântat Ștefan cel Mare.

În Republica Moldova, finanțarea din cadrul proiectului va fi alocată pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie de la Ciuciuleni, unde va fi alocat un spațiu expozițional și domnitorului Ștefan cel Mare. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: