Home / Invatamant / Peste 1.100 de absolvenți de liceu din Vaslui, sărbătoriți în Piața Civică

Peste 1.100 de absolvenți de liceu din Vaslui, sărbătoriți în Piața Civică

Cei peste 1.100 de absolvenți de liceu din acest an din municipiul Vaslui se vor reuni, în cursul acestei dimineți, în Piața Civică, acolo unde se va marca finalizarea celor 12 ani de studiu, alături de profesori și conducerilor unităților de învățământ. Așa cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare, Primăria Vaslui va oferi plachete și buchete cu flori șefilor de promoție.

Zi de sărbătoare pentru cele șase licee din municipiul reședință, dată de încheierea studiilor de către cei peste 1.100 de tineri care au frecventat cursurile în ultimii 12 ani. Activitățile dedicate ”Zilei absolventului” vor începe în zona Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, de unde se va pleca în tradiționalul marș pe traseul Piața Centrală – fostul cinematograf ”Independența” – strada Ștefan cel Mare – Piața Civică. Aici, absolvenții se vor aduna într-un careu împrejurul statuii fostului domnitor Ștefan cel Mare, unde directorii de licee vor rosti alocuțiuni, la fel ca și primarul Vasile Pavăl, de altfel inițiatorul acestei marcante sărbători.

Edilul orașului le va oferi șefilor de promoții plachete și buchete de flori. În mod simbolic, absolvenții cu mediile cele mai mari vor preda către colegii lor din clasele a XI-a, de asemenea cu cele mai bune rezultate la învățătură, cheia liceului. La final, pe fundalul melodiei ”Ani de liceu”, absolvenții își vor arunca în sus toca de pe cap. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: