Home / Administratie / Ședință extraordinară a CL Vaslui, pentru proiecte europene în valoare de 220 milioane lei

Ședință extraordinară a CL Vaslui, pentru proiecte europene în valoare de 220 milioane lei

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va fi convocat într-o ședință extraordinară, dedicată proiectelor cu finanțare europeană. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus consilierilor locali să fie pregătiți pentru o astfel de întâlnire, în vederea clarificării anumitor indicatori din documentațiile de finanțare. Primăria Vaslui a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est un portofoliu de proiecte europene care se ridică la 220 milioane de lei.

Proiectele aplicate de Primăria Vaslui pentru obținerea de finanțare europeană nerambursabilă au intrat în linie dreaptă. La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Vaslui, aleșii locali au fost anunțați că este posibil să fie organizată o ședință extraordinară, pentru adoptarea unor hotărâri referitoare la aceste documentații.

“Este posibil să primim din partea Inspecției Financiare anumite solicitări pentru clarificarea unor lucruri legate de proiectele cu finanțare europeană. Am rugămintea să fiți în județ, pentru a putea răspunde atunci când veți fi solicitați. Vă vor fi transmise data și ora întâlnirii unde vom adopta aceste clarificări. Este posibil ca aceste clarificări să fie cerute până la ședința ordinară din luna următoare”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La această dată, în municipiul Vaslui sunt în implementare proiecte europene care se ridică la suma de 7 milioane de lei, investiții care au demarat în perioada 2017 și 2018 și vor fi finalizate în următorii ani.

În paralel, Primăria Vaslui a mai depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, un alt pachet de proiecte care se ridică la suma de 220 milioane de lei. Numai pe Axa Prioritară 4 din cadrul POR 2014-2020, Primăria Vaslui a depus pentru obținerea de finanțare nerambursabilă nouă proiecte.

Care sunt proiectele?

Unul din proiecte vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Tot pe segmentul transportului local, municipalitatea a întocmit un  un proiect care vizează realizarea unui depou pentru transportul public local. Cele două proiecte au o valoare estimată cumulată de aproximativ 130.000.000 lei.

O altă investiție, care este dedicată infrastructurii rutiere, privește reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării (intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian), unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri. Conform indicatorilor tehnico-economici ai investiției, va fi construit un pasaj pietonal care va avea patru portale de intrare/ieșire, executate la mijlocul dintre trecerile de pietoni existente. Valoarea proiectului este de 34 milioane de lei.

Primăria Vaslui va finanța cu bani europeni reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Proiectul are o valoare totală de 14.271.546 lei.

Printr-un alt proiect european, municipalitatea vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul «Ion Mincu». Potrivit documentației tehnico-economice, investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. Acest proiect are o valoare de 2 milioane lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: