Home / Invatamant / Ștefan Mandachi le-a vorbit elevilor bârlădeni despre vocație, antreprenoriat și simț civic

Ștefan Mandachi le-a vorbit elevilor bârlădeni despre vocație, antreprenoriat și simț civic

de Mihaela NICULESCU

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit un metru de autostradă în semn de protest față de indiferența guvernanților care tratează de trei decenii cu nepăsare problema autostrăzilor, a fost prezent marți în mijlocul a zeci de elevi de liceu din Bârlad.

Acesta a participat la a II-a ediție a Conferinței desfășurată în cadrul Proiectului „Mentorium Arena”, inițiat de Asociația bârlădeană „International Community of the Young”. Motivul pentru care Ștefan Mandachi a fost invitat la această conferință a fost de a le explica elevilor necesitatea alegerii în viață a unei profesii pe care să o facă din plăcere. El însuși a experimentat pe propria piele ce înseamnă să îți alegi o carieră nepotrivită dar și plăcerea de a-ți găsi propria vocație și a o urma.

„Mă bucur că am ajuns la Bârlad să le vorbesc elevilor despre vocație dar și despre antreprenoriat. Am mai avut întâlniri similare cu tineri în țară, dar cei din Bârlad m-au uimit. Nu m-am așteptat ca într-un oraș al județului Vaslui să găsesc astfel de elevi dezghețați, deștepți, implicați în activități extrașcolare de mare impact. Din păcate, tineretul de astăzi este dezorientat, nu are o busolă. Tinerii sunt îndrumați de părinți după principii învechite să-și aleagă o profesie, la modă sau dorită de alții. Chiar eu am fost îndrumat de părinți către avocatură. Am urmat Facultatea de Drept, am devenit avocat, dar mi-am dat seama că nu am vocație pentru așa ceva. Din 2011, am început să mă ocup de antreprenoriat, m-am simțit dintr-o dată liber și pot spune acum că am ales cu inima și nu-mi pare rău. Experiența mea îmi permite să le recomand celor care se află pe băncile școlii că este bine să-și urmeze vocația, dar mai înainte de asta trebuie să-și descopere pasiunile”, a declarat pentru Est News, Ștefan Mandachi.

Antreprenorul în vârstă de 33 de ani a devenit cunoscut nu doar prin managementul lanțurilor de restaurante de fast-food pe care le deține în toată țara, ci și prin inițiativa sa din 15 martie, de a construi pe banii lui un metru de autostradă în localitatea Bosanci, lângă Suceava. Metrul de autostradă a fost construit în 7 ore, de 17 muncitori și a costat 4500 de euro, de 4 ori mai puțin decât ar fi costat dacă ar fi fost folosiți bani publici.

Ștefan Mandachi a dorit să dea un impuls celor aflați la conducerea României, dar aceștia au catalogat acțiunea sa drept un circ de prost gust. Românii responsabili au empatizat cu Ștefan Mandache și au dat curs și altei inițiative a acestuia, #ȘîEu – România vrea autostrăzi.

În prezent, tânărul antreprenor lucrează la un documentar despre lipsa drumurilor din România. El este producător și scenarist, dar colaborează cu o echipă de profesionaliști din București. Speră ca anul acesta, în octombrie, filmul să fie gata și să fie vizionat de cât mai mulți români.

„Vreau ca acest documentar la care lucrez de o bucată de vreme să fie difuzat în cinematografele din România, bineînțeles și la Bârlad. Am considerat că este de datoria mea ca cetățean, în primul rând, și apoi ca antreprenor, să mă implic într-o campanie de mediatizare a necesității acute de construire a drumurilor. Șoselele, autostrăzile, drumurile înseamnă căi spre civilizație și libertate. Cred că unii nu doresc să vedem orizontul, dar poporul român își dorește de cel puțin 30 de ani să comunice cu lumea civilizată în care există democrații reale”, a mai adăugat Ștefan Mandachi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Întreruperile de curent continuă în județul Vaslui. Vezi ce localități vor fi afectate în această săptămână

Săptămâna aceasta curentul electric este ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: