Home / Administratie / Târgul de mașini de la Bârlad, simplă fanfaronadă a Primăriei Bârlad: spațiul e gol, în timp ce străzile orașului sunt pline cu mașini de vânzare

Târgul de mașini de la Bârlad, simplă fanfaronadă a Primăriei Bârlad: spațiul e gol, în timp ce străzile orașului sunt pline cu mașini de vânzare

Spațiul de la Centrul de Afaceri, special amenajat pentru vânzarea mașinilor este mai mult gol, în timp ce străzile orașului sunt înțesate cu mașini de vânzare. Crearea târgului de mașini, anunțată cu surle de trâmbițe de municipalitatea locală, se dovedește a fi tot o fanfaronadă, ca multe altele cu care administrația actuala iese în spațiul public.

Bârladul este împânzit de astfel de mașini, staționate pe spațiul public, pe străzi principale și ultracentrale, în parcările unor firme private și chiar în parcarea Pieței Centrale. Cei de la Serviciul Parcări din cadrul Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) au blocat roțile a zeci de mașini staționate în parcarea pieței cu scopul de a fi vândute. Reprezentanții acestui serviciu spun că unele mașini își așteaptă proprietarii de săptămâni întregi, dar în afară de a le monta caracatița pe roată nu pot face mai mult pentru că de restul trebuie să se ocupe Poliția Locală.

Contactat de reporterul Est News, Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale, a declarat că până la această oră nu a primit nici o sesizare din partea DAPPC, referitoare la această situație. Acesta a spus că Poliția Locală are atribuția de a monitoriza parcarea acestor mașini expuse spre vânzare doar pe spațiul public.

„Consiliul Local a dat o hotărâre în privința mașinilor parcate pe domeniul public în scopul vânzării acestora dar săptămâna trecută când am întrebat dacă hotărârea a fost validată de Prefectură, mi s-a spus că nu. E posibil ca între timp să fi venit validarea. În acest caz vom trece imediat la acțiune, vom contacta proprietarii mașinilor parcate pe domeniul public în scopul vânzării, folosind numărul de telefon și datele înscrise pe afișul publicitar. Conform Hotărârii de Consiliu, respectivii proprietari vor fi amendați”, ne-a declarat Vasile Chelaru.

Prefectura a validat Hotărârea de Consiliu Local pe 23 mai și deși au trecut zile întregi de atunci, mașinile parcate aiurea pe domeniul public, în scop de vânzare, pot fi admirate în voie.

Proprietarii de mașini preferă să plătească 100 de lei pentru blocarea și deblocarea roților și 8 lei/ zi pentru staționarea mașinilor în parcarea pieței, decât să-și ducă autoturismul la Centrul de Afaceri. Poate că după ce Poliția Locală va catadixi să treacă la fapte, străzile și parcările sufocate de mașinile scoase la vânzare se vor mai descongestiona, făcând loc altor mașini care staționează temporar și legal. Poate că și firmele care dețin parcări particulare vor lua măsuri împotriva samsarilor de mașini, așa cum un lanț de supermarket-uri din Bârlad acționează prin intermediul unei firme care blochează roțile mașinilor ce staționează mai mult de două ore.

Zonele cele mai sufocate de mașini staționate ce își așteaptă cumpărători sunt: zona Hotel, strada din fața Bisericii Vovidenia, Bulevardul Republicii (Zona Bibliotecă), dar și multe altele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: