Home / Administratie / Terenurile neîngrijite din Bârlad, platforme de colectare a gunoiului

Terenurile neîngrijite din Bârlad, platforme de colectare a gunoiului

Neaplicarea măsurilor de constrângere a proprietarilor care își lasă terenurile în paragină transformă de la zi la zi Bârladul într-o urbe cu aspect tot mai neîngrijit.

Cotidianul Est News a prezentat în mai multe rânduri halul în care arată proprietățile (terenuri și clădiri) lăsate de izbeliște, însă autoritățile locale nu doresc să forțeze mâna celor care cu bună știință contribuie la urâțirea orașului.

Cât privește supraimpozitarea terenurilor abandonate, nici vorbă să fie pusă în aplicare, deși există o hotărâre de Consiliu în acest sens. Pentru că municipalitatea consideră că aceasta nu este o prioritate a orașului, proprietățile neîngrijite s-au înmulțit.

Un astfel de teren se află la 20 de metri de strada Republicii, vizavi de spital. Asociația de proprietari nr. 9 din Bârlad, pe teritoriul căreia se află terenul, a făcut mai multe sesizări la Primărie, în legătură cu acesta, care în permanență e plin de gunoaie și bălării. Deși a făcut mai multe adrese în ultimii doi ani, nu a primit nici până acum răspuns. Locatarii blocului B2 din strada Republicii, vecin cu acest teren, dar și cu barul cu terasă de lângă acesta, spun că s-au săturat de mirosul care vine dinspre bălăriile cu gunoaie îmbibate atunci când plouă și că de când a dat căldura, mirosul a devenit tot mai înțepător.

 

„E adevărat că și oamenii sunt necivilizați și în drumurile lor unii aruncă pungile cu gunoi pe terenul respectiv, dar proprietarii acestuia nu i-au nici o măsură pentru a-și curăța proprietatea de buruieni și arbuști crescuți la întâmplare. Lumea vede că e o mică pădurice și încearcă să scape de gunoaie, aruncându-le între plantele și arbuștii crescuți destul de mult. La fel ca proprietarul respectiv procedează și cel care are terasa de la stradă. Dacă mergeți să vedeți în spatele terasei, curtea este total neîngrijită și din când în când e folosită drept spațiu pentru făcut grătare. Asta în condițiile în care blocul se află la nici 5 metri”, ne-a declarat un locatar al blocului B2.

Ieri, locatarii au constatat că și-a făcut prezența în zonă un polițist local și că, între timp, cineva a mai tuns iarba și a tăiat arbuștii. Din păcate, au fost tăiați și lăsați acolo și probabil că vor fi luați după ce Asociația va mai face o sesizare către Primărie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ultima oră! Vântul puternic a distrus până acum trei acoperișuri la Bârlad (Foto/Video)

Două echipe ale Detașamentului de Pompieri Bârlad intervin  la ...

Investiții de milioane de euro la Vetrișoaia

Autoritățile locale din Vetrișoaia se pricep să administreze banii ...

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: