Home / Administratie / Așa nu se mai poate! Întreprinzătorii vasluieni cer autorităților județene drumuri asfaltate pentru a-și dezvolta afacerile

Așa nu se mai poate! Întreprinzătorii vasluieni cer autorităților județene drumuri asfaltate pentru a-și dezvolta afacerile

de Dănuț CIOBANU

Oamenii de afaceri din mai multe zone ale județului Vaslui vor drumuri modernizate pentru a relansa economia locală. Consiliul Județean Vaslui a contabilizat mai multe solicitări din partea întreprinzătorilor pentru a reabilita drumuri din zone precum Bunești Averești, Huși, Dimitrie Cantemir, Pochidia, Pogana etc

Nevoia unei infrastructuri rutiere moderne care se faciliteze dezvoltarea economică a județului Vaslui este mai mare decât oricând. Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că tot mai mulți oameni de afaceri solicită modernizarea drumurilor pentru ca mărfurile să fie transportate mai rapid, iar forța de muncă să poată circula cu ușurință.

“Am avut mai multe discuții cu reprezentanți ai mediului privat din care s-au despins mai multe solicitări în vederea reabilitării unor drumuri județene. În zona Bunești Averești avem un investitor strategic, în zona Huși – Dimitrie Cantemir sunt alți întreprinzători care au cerut modernizarea drumurilor atât pentru cetățeni, cât și transportul mai facil al mărfurilor”, a spus Ciprian Trifan

În acest sens, CJ Vaslui intenționează să demareze o campanie amplă pentru a analiza viabilitatea drumurilor județene și a creiona un proiect prin care mai multe tronsoane de drumuri de pământ sau piatră să fie asfaltate. Astfel, se va depune un proiect pe Fondul de Dezvoltare și Investiții, care vizează reabilitarea drumului județean între Pochidia și Pogana pe o distanță de 33,5 kilometri.

“Avem această zonă în mijlocul județului unde vrem să intervenim pentru ca cetățenii și mediul privat să beneficieze de drumuri bune. Cetățenii să aibă un loc de muncă, iar întreprinzătorii să își poată dezvolta afacerile. Acolo avem mai mulți producători de tomate și căutăm finanțare pentru că sunt mai multe sectoare de drumuri județene din pământ. “, a mai spus Ciprian Trifan.

Asfalt pe 100 kilometri de drumuri județene

În anul 2019, la nivelul județului Vaslui vor fi asfaltați aproximativ 100 de kilometri de drumuri județene în mai multe zone precum Ferești, Bulboaca, Idrici, Trestiana, Al. Vlahuță, Gherghești, Horga, Sărățeni, Chițoc, Rafaila etc.

“Toate proiectele de pe PNDL 1, PNDL 2 și drumul strategic înseamnă circa 300 kilometri de drumuri care vor fi modernizate. Pe lângă fondurile europene nerambursabile și bani de la bugetul național folosim și resurse proprii pentru reabilitarea infrastructurii, cum ar fi modernizarea unui tronson de 2,5 kilometri la Chițoc. Avem în derulare toate aceste investiții, pe care o parte din ele le vom recepționa la sfârșitul acestui an”, a precizat Ciprian Trifan.

Drumuri din pământ

La începutul anului 2019, județul Vaslui continuă să înregistreze la capitolul infrastructură sute de kilometri de drumuri județene pietruite sau din pământ.

Conform datelor CJ Vaslui, la nivelul județului sunt înregistrate 51 de drumuri județene, cu o lungime totală de 940 de kilometri: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

La nivel național, cele mai multe drumuri de pământ sunt în Regiunea Nord-Est (1.843 de kilometri), în Sud-Est (1.832 kilometri), Nord-Vest (1.738 kilometri), Centru (1.558 kilometri) și Vest (1.397 kilometri). Cele mai puține drumuri de pământ sunt în Sud-Vestul Olteniei (825 kilometri) și în Sudul Munteniei (878 kilometri). Regiunea București-Ilfov are doar 17 kilometri de drumuri de pământ.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dați la o parte mașina! Nu se vede trecerea de pietoni!

Dați la o parte mașina! ...

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

%d blogeri au apreciat: