Home / Social / Casa de Pensii Vaslui a modificat calendarul de revizuire medicală pentru pensionarii de invaliditate

Casa de Pensii Vaslui a modificat calendarul de revizuire medicală pentru pensionarii de invaliditate

Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui modifică termenul de revizuire medicală pentru pensionarii de invaliditate. Măsura este necesară ca urmare a schimbării calendarului de achitare a pensiilor, precum și pentru a se evita eventualele discontinuități la plata pensiilor pentru pensionarii de boală.

Astfel, pensionarii care trebuie să se prezinte la revizuirea medicală periodică după data de 25 a lunii, trebuie să se ducă la cabinetele de expertiză medicală din Vaslui și Bârlad, în lunile în care au fost programați, dar până pe data de 25.

“Pentru toți pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire medicală periodică după data de 25 a lunii, se devansează acest termen pentru perioada cuprinsă între prima zi a lunii în care a fost programată expertizarea medicală și data de 25 a lunii respective. Spre exemplu, dacă o persoană are ca termen de revizuire medicală periodică data de 27 iunie 2019, atunci trebuie să se prezinte la revizuire în perioada 1 iunie – 25 iunie 2019”, a spus Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui.

În ultimii ani, numărul pensionarilor de invaliditate din județul Vaslui a scăzut constant. Dacă la data de 31 decembrie 2017 erau înregistrați 9.764 pensionari de invaliditate, la începutul acestui an mai erau în plată doar 9.486 de pensionari.

Unul din motivele diminuării beneficiarilor de pensie de invaliditate este introducerea unor criterii medicale exigente, în ceea ce privește stabilirea gradului de invaliditate. Un alt motiv al diminuării este decesul multor pensionari care sunt diagnosticați cu neoplasm, bolile cardiovasculare, boli psihice și boli ale aparatului respirator. Nu în ultimul rând, pensionarii de boală care reușesc să ajungă la vârsta legală de pensionare trec din grupa pensionarilor de boală în cea a pensionarilor la limită de vârstă. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: