Home / Sanatate / Secția de oncologie din cadrul Pavilionul TBC va avea lift exterior

Secția de oncologie din cadrul Pavilionul TBC va avea lift exterior

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va monta un lift pentru transportul bolnavilor în cadrul secției de oncologie. În prezent, secția funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma unității de sănătate. În ultimii ani, Consiliul Județean Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare.

Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a precizat că pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

“Am demarat niște studii și ne trebuie o autorizație de la Ministerul Culturii pentru a putea interveni. Vrem să instalăm un lift exterior în spatele clădirii pentru etajul superior. Am căutat un expert la Iași pentru a face toate aceste demersuri la Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ne-am gândit să mutăm secția de oncologie de acolo, dar clădirea a fost beneficiară a unui proiect finanțat de Banca Mondială și trebuie să funcționăm în continuare acolo. Este o problemă stringentă legată de deplasarea pacienților la această secție și ne gândim la o metodă de a o rezolva”, a precizat Ana Rinder.

Specialiștii au analizat posibilitatea instalării unei scări șenilate pentru a urca pacienții la etajul superior, însă acest lucru nu este posibil. În consecință, singura variantă acceptată este instalarea unui lift exterior.

“Este foarte important ca să înființăm un compartiment de îngrijire paliativă. Poate facem o clădire nouă sau ne gândim la o reutilizare a clădirii unde funcționează acum Policlinica Vaslui, care se va muta în noul ambulatoriu. Pentru paliație trebui o clădire specială. Avem specialiști care doresc să presteze astfel de servicii, doar să găsim cadrul să-l facem”, a mai spus Ana Rinder.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ A încetat din viață farmacista Ana Sârbu, soția regretatului dr. Constantin Teodorescu

ULTIMA ORĂ: A încetat din ...

Ce au de ascuns cei de la Spitalul Bârlad? Tot mai puțină transparență la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

Anchetă la Spitalul din Huși. Pacient diagnosticat greșit cu cancer în fază terminală

de Daniel Micu Un medic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: