Home / Social / Rupere de nori peste suburbia Brodoc

Rupere de nori peste suburbia Brodoc

Rupere de nori, in aceasta dimineata, peste suburbia Brodoc a municipiului Vaslui. Puhoaiele de pe versanti au navalit pe soseau, pentru a patra oara in ultimele saptamani, iar de data aceasta, viitura a surprins doua masini aflate in trafic. Una dintre ele a fost impinsa in sant, iar alteia i s-a oprit motorul. Soferii au cerut ajutorul pompierilor.

O viitură puternică a creat din nou probleme localnicilor din suburbia Brodoc, situată la doi kilometri de municipiul Vaslui, după ce cantitățile mari de apă și aluviuni aduse de torenți de pe versanți au acoperit șoseaua pe o porțiune de peste 50 de metri în zona școlii din localitate. Ca un prim efect, un autoturism, condus de o profesoară, și o autoutilitară de 3,5 tone, în care se aflau trei persoane, au rămas blocate în trafic din cauza cantităților mari de mâl și pietriș adunate pe șosea. Dacă femeia aflată la volan a reușit să iasă din mașină la timp, șoferul și cei doi pasageri din celălalt autovehicul au rămas blocați în mijlocul viiturii, fiind salvați de către pompierii care intervin în zonă.

Acționăm cu patru autospeciale și două motopompe pentru înlăturarea efectelor viiturii. De asemenea, și autoritățile locale intervin cu două utilaje cu care îndepărtează aluviunile de pe șosea”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Pe lângă șoseaua blocată, o locuință și trei gospodării din zona școlii au fost inundate, prin unele curți formându-se adevărate râuri. Forțele de intervenție evacuează apa cu motopompele, în timp ce traficul se menține în continuare blocat în zonă. (Daniel MICU, Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: