Home / Administratie / Scandal de proporții la Bârlad: Primăria a preferat firma care a oferit prețul cel mai mare la licitația de capturare a câinilor

Scandal de proporții la Bârlad: Primăria a preferat firma care a oferit prețul cel mai mare la licitația de capturare a câinilor

Scandal de proporții la Bârlad: Primăria a ales firma care a oferit prețul cel mai mare la licitația de capturare a câinilor.

Nu sunt bani, Bârladul e un oraș sărac, ne invadează gunoaiele și ne ”mănâncă câinii” din pricina sărăciei, dar autoritățile locale și-au permis luxul de a atribui serviciul de capturare a câinilor vagabonzi ONG-ului care cerut prețul cel mai mare. Și asta, în condițiile în care la licitația a participat și o asociație care s-a oferit să strângă patrupedele fără stăpân de pe străzile urbei la un preț mult mai mic.

În consecință, bârlădenii mai au de așteptat până când câinii comunitari, care se înmulțesc tot mai mult, vor fi strânși de pe străzi. „Asociația pentru Protecția Animalelor fără Stăpân”, cea care a oferit prețul cel mai mic, a contestat rezultatul licitației organizate pe 2 mai.

La licitația de pe 2 mai, Comisia de evaluare a ofertelor a dat câștig de cauză ONG-ului „Sprijină câinii!”, din municipiul Vaslui, cu toate că prețul pe care l-a cerut acesta a fost mai mare cu peste 100 de lei pe câine capturat. Comisia de licitație a invocat o chestiune tehnică, neimportantă, spun reprezentanții ONG-ului bârlădean. Drept urmare, „Asociația pentru Protecția Animalelor Fără Stăpân” a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și așteaptă răspuns.

Comisia de evaluare a ofertelor ne-a depunctat pentru că în statutul nostru nu era trecută și activitatea de eutanasiere. Această atribuție nu este a noastră, ci a medicului veterinar, cu care oricum avem contract în care este prevăzută și eutanasierea. ONG-ul din Vaslui a avut o ofertă de 504 lei/câine, față de noi, care am cerut cu peste 100 de lei mai puțin”, a declarat, pentru Est News, Gabriela Bănceanu, președinta ”Asociației pentru Protecția Animalelor fără Stăpân” din Bârlad.

Legături de cumetrie, cu iz politic și bani publici

Decizia prin care fundația care a cerut prețul cel mai mare a fost declarată câștigătoare nu este străină de voința primarului Dumitru Boroș, susțin reprezentanții asociației bârlădene. Acuzațiile la adresa edilului-șef sunt cu atât mai demne de luat în serios cu cât ONG-ul de la Vaslui ar avea legături cu firma adusă de Boroș, la sfârșitul anului trecut, căreia i-a plătit 700 de lei/câine, fără a avea aprobarea Consiliului Local. Scandalul a fost uriaș și atunci, întrucât, ăn ciuda sumei exorbitante plătită din bani publici, au fost capturați doar 140 de câini (detalii AICI)

Nu putem bănui decât că domnul primar Boroș stă în spatele acestei decizii, întrucât am aflat că cei care au acest ONG sunt fiii domnului Ion Păun, medic veterinar, fost consilier local de Vaslui și membru PNL, la fel ca edilul Bârladului. Mai mult, domnul Păun este cumătru cu domul Istrate, cel al cărui ONG a căpușat timp de două luni (noiembrie și decembrie 2018) bugetul Primăriei, cerând prin contractul încheiat cu municipalitatea 700 de lei pentru un câine, nereușind să captureze decât 140 de câini. Este un ONG suspect, în care se comit ilegalități în continuare și în satele în care primarii au încheiat contract cu ONG-ul domului Istrate, pentru prinderea câinilor. Așadar, primarul Boroș a preferat să aducă la Bârlad un ONG din Vaslui care să strângă câinii pentru o sumă mai mare cu 500.000 de lei în cei trei ani, în dauna celui bârlădean, care a fost depunctat fără un motiv relevant, deși oferta sa era mai rentabilă din punct de vedere financiar”, ne-a mai declarat Gabriela Bănceanu.

Primăria și-a asumat riscul de a plăti mai mult pentru acest serviciu, deși prioritățile orașului sunt multe și costisitoare. Până una-alta, la Bârlad, adăpostul public pentru câinii fără stăpân este închis, iar pe străzi patrupedele își fac veacul în voie.

Reprezentanții „Asociației pentru Protecția Animalelor Fără Stăpân” spun că au încredere în Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar dacă răspunsul nu va fi favorabil, își va căuta dreptatea în instanță. (Paul ALEXA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se ...

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: