Home / Social / Peste 12 milioane de lei a virat ANAF în contul contribuabililor din județ, pentru restituirea taxelor și timbrului de mediu pentru autovehicule

Peste 12 milioane de lei a virat ANAF în contul contribuabililor din județ, pentru restituirea taxelor și timbrului de mediu pentru autovehicule

Cei aproape 5.000 de contribuabili din județ care așteptau să le fie restituite sumele plătite pentru taxele auto și timbrul de mediu și-au primit, în sfârșit, banii.

Până ieri, la sfârșitul programului, angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești au avut ca termen virarea banilor în conturile celor îndreptățiți să-i primească. Evident, numai dacă au depus cereri în acest sens până în august 2018. Vineri, se știa deja că vor intra banii în contul ANAF, așa că angajații din sistem au lucrat la foc continuu pentru a întocmi toate ordinele de plată, stând și peste program.

„Luni, 3 iunie 2019, la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui, au fost soluționate un număr de 2.568 cereri de restituire a taxelor sau timbrului de mediu pentru autovehicule, în baza cărora s-a virat în conturile bancare ale contribuabililor suma totală de 6.140.167 lei. De asemenea, marți, 4 iunie, până la sfârșitul programului de lucru vor fi soluționate 2.365 de cereri de restituire pentru taxe și timbru de mediu pentru autovehicule, în baza cărora se va vira în conturile bancare ale contribuabililor suma totală de 6.151.777 lei.”, a declarat ieri, pentru Est News, Nelu Sava, șeful AJFP Vaslui.

Sumele respective au fost alocate din fondul de rezervă al Guvernului și direcționate către Agenția Fondului de Mediu, care la rândul său a trimis sumele în contul ANAF. ANAF a virat apoi banii în contul fiecărei persoane, pe baza ordinului de plată. O parte dintre cei cărora le-au fost restituite sumele, pentru taxa auto sau timbrul de mediu, a primit și dobânda aferentă. Alții, însă, vor primi dobânda după un timp “rezonabil”, spun autoritățile. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: