Home / Administratie / Primăria Dragomirești semnează cu CNI un contract de finanțare a două drumuri comunale

Primăria Dragomirești semnează cu CNI un contract de finanțare a două drumuri comunale

În cursul acestei luni, Primăria Dragomirești va semna cu Compania Națională de Investiții (CNI) contractul de finanțare pentru două drumuri comunale.

Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane de lei, din care 600.000 de lei este partea de cofinanțare de la bugetul local. Prin asfaltarea celor două drumuri se are în vedere scoaterea din izolare a satelor Popești și Tulești din comuna Dragomirești, care din cauza drumurilor impracticabile pe timp de iarnă rămân izolate de restul comunei.

“Am reușit să obținem toate avizele. În maxim două săptămâni vom semna contractul de finanțare. După aceea, CNI va organiza licitația în vederea execuției investiției. Dacă nu vor fi contestații, prin lunile septembrie sau octombrie se va începe lucrul la drumuri. Dacă vor fi întârzieri cu licitația, cel târziu în primăvara anului viitor se va începe realizarea proiectului”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

În urma lucrărilor se vor asfalta 6,6 kilometri de drumuri comunale. Astfel, din centrul satului Rădeni se vor asfalta 2,7 kilometri de drum spre satul Popești și alți 3,2 kilometri de drum spre satul Tulești. De asemenea, în proiect este prevăzută și asfaltarea unui segment de drum pe o lungime de 650 metri în interiorul localității Dragomirești.

Noi am încercat să facem această investiție cu fonduri europene, dar nu am avut punctajul necesar pentru a obține finanțarea. După asfaltare, în aceste localități vor avea acces și mașinile de pompieri și salvarea. Cele două sate au peste 800 de locuitori, iar copiii de acolo merg zilnic pe jos mai mulți kilometri prin frig și ploaie până la Școala din Rădeni, deoarece pe acele drumuri nu putem băga un microbuz școlar”, a mai spus Dănuț Iacob. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: