Home / Administratie / Când n-ajunge la ei, strugurii i se par acri consilierului Liviu Luca (PNL)

Când n-ajunge la ei, strugurii i se par acri consilierului Liviu Luca (PNL)

La Bârlad a început campania pentru alegerile locale. S-a văzut clar luni, în ședința extraordinară de Consiliu, atunci când membrii legislativului local bârlădean au discutat pe seama alocării a 1.204.300 lei, reprezentând 10% cofinanțare din partea Primăriei la suma de 12.043.000 lei, alocată recent de Guvernul României pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Beldiman.

Sorin Răducanu, consilier PSD, a ținut să precizeze că suma alocată prin Ministerul Sănătății și anunțată de Viorica Dăncilă cu prilejul recentei vizite de la Bârlad este binevenită, ca de altfel și intenția de a ridica un corp nou de spital.

Lui Liviu Luca, consilier din partea PNL și prieten al primarului Dumitru Boroș, remarca nu i-a picat prea bine, spunând că banii nu sunt dați din buzunarul premierului, ci sunt banii statului român. Logică ce nu se aplică, de exemplu, atunci când primarul Boroș se laudă cu măruntele realizări prezentate cu tam-tam pe contul de socializare ale Primăriei Bârlad.

După o gâlceavă de câteva minute cu accente vădit electorale, cofinanțarea a fost aprobată, în cadrul proiectului privind rectificarea bugetului local. Consilierii au remarcat că din tabelul prezentat la mapă lipsea tocmai rubrica cu cifra aferentă cofinanțării la suma alocată de Guvern pentru dotarea cu aparatură a spitalului bârlădean.

Pe site-ul organizației municipale PSD Bârlad a fost transmis chiar în ziua ședinței extraordinare de consiliu un comunicat din care spicuim: „Valoarea alocării este de 12.043.000 lei, iar cota de 10% de co-finanțare din partea primăriei a fost acoperită tot de guvern prin decontarea cheltuielilor realizate pentru achiziția computerului tomograf. Din păcate, din cauza procedurilor netransparente privind achizițiile publice ale Primăriei Bârlad, celelalte cheltuieli efectuate nu au putut fi restituite, în ciuda deschiderii Ministerului Sănătății. Constatăm astfel deficiențe majore în funcționarea unor compartimente ale primăriei care sunt supramonitorizate prin excedarea legii de consilieri ai primarului, cu impact negativ atât asupra corectei cheltuieli a banului public, cât și asupra resursei umane din administrația publică, populată de trei ani incoace cu peneliști, amante sau neveste de peneliști. Atragem atenția incă o dată asupra a doua fenomene grave si complementare in primărie, și anume NEPOTISMUL și NETRANSPARENȚA și cerem primarului să fie măcar pe final de mandat echidistant și să se rupă de clica care l-a susținut contra cost până acum.” (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Verde pentru investiții de 108 milioane lei, în transportul local din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Vasile Pavăl, primarul ...

Primarul Boroș a găsit vinovații pentru situația salubrității în Bârlad

Primarul Bârladului încearcă să se disculpe ...

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: