Home / Administratie / Centrul de Afaceri Vaslui: chiriaș în loc de incubator pentru afaceri

Centrul de Afaceri Vaslui: chiriaș în loc de incubator pentru afaceri

Activitatea Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui provoacă nemulțumiri în rândul aleșilor locali. Alături de Consiliul Județean și Consiliul Local Vaslui este acționar al acestei societăți. La adoptarea bugetului pe anul 2019, consilierii locali au susținut că Centrul de Afaceri nu își îndeplinește rolul pentru care a fost construit.

“Centrul de Afaceri închiriază spații, când ar trebuie să fie un incubator al mediului de afaceri, în care firmele să fie rulate, nu să rămână definitiv acolo. Sper că acestă structură să devină ceea ce ar trebui să devină. Să ținem acest centru doar pentru închiriere de spații, nu știu dacă astfel își îndeplinește menirea?! “, a spus consilierul Sorin Radu.

Centrul pentru Afaceri Vaslui desfășoară activități în următoarele domenii principale de activitate: închirierea, subînchirierea bunurilor imobiliare proprii și activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor. Volumul total al veniturilor propus pentru acest an este de 960.000 lei fată de 891.554 lei cât s-a propus în proiectul de buget din anul 201 8, ceea ce reprezintă o creștere de peste 2%.

Veniturile din exploatare sunt de 959.000 lei și provin din chirii spații birouri, chirii săli colocvii și sala de conferințe, precum și chirii locuri de parcare. Veniturile financiare sunt în sumă de 600 lei și reprezintă dobânda aferenta disponibilităților din contul societății.

Cheltuielile totale prevăzute în proiectul de buget sunt în valoare de 909.000 lei, din care cheltuieli cu bunuri și servicii 300.713 lei; cheltuieli privind serviciile executate de terți 63.000 lei; cheltuieli cu personalul 447.037 lei etc. Pentru acest an se prognozează realizarea unui profit brut de 51.000 de lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: